Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

25 april 2006

Baak - inbreker na achtervolging aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend na een achtervolging in de oude kern van het dorp Warnsveld een 43-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht met een voortvluchtige medeverdachte te hebben ingebroken bij een slagerij in Baak. De buit werd in de auto aangetroffen. Rond 04.20 kreeg de politie dat er twee verdachte personen zich bij een slagerij aan de Zutphen-Emmerikseweg ophielden. Vrij snel daarop bleken zij in een auto te zijn weggereden, waarvan de bijzonderheden aan de politie werden doorgegeven. Surveillerende agenten zagen de auto richting Zutphen rijden en toen men zich ontdekt zag, verhoogde de bestuurder zijn snelheid. Hij reed met een snelheid van ver boven de 120 over de Den Elterweg. Bij de Rijksstraat sloeg hij plotseling rechtsaf en reed de oude kern van Warnsveld binnen. Inmiddels reed de politieauto met het stopbord en het zwaailicht en de sirene aan en ter hoogte van een fietsenzaak minderde de bestuurder snelheid en werd hij klem gereden. De passagier vluchtte direct via enkele bosschages en zag via tuinen kans om te ontkomen. De bestuurder werd aangehouden en in de auto lagen enkele tassen met vlees. Het onderzoek wordt voortgezet.

Ulft - diefstal rookwaar

Werden maandagmiddag omstreeks 16.10 uur bij een supermarkt aan de Middelgraaf twee tieners betrapt op diefstal van sigaretten. Het duo werd aan de politie overgedragen en na verhoor aan de ouders overgedragen. Beiden worden naar een preventieproject verwezen voor een passende straf.

Lievelde - reizen zonder kaartje

De politie heeft maandagmiddag op verzoek van Syntus een 25-jarige vrouw uit Lichtenvoorde voor onderzoek meegenomen. De vrouw bleek zonder kaartje te hebben gereisd en kon zich ook niet legitimeren. Terwijl zij op het politiebureau verbleef kwam haar broer met een identiteitsbewijs. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aalten - bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Zuiderlaan is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Na het forceren van een deur doorzocht men het pand en ging er met een gevonden geldbedrag vandoor. De technische recherche heeft een onderzoek verricht en de plaatselijke politie is een buurtonderzoek gestart.

Doetinchem - vernieling en inbraak bij scholen

Door een personeelslid van een school aan de Boddens Hosangstraat is aangifte van inbraak gedaan. Afgelopen weekend heeft men een ruit vernield en twee computers gestolen. Het is helaas niet de eerste keer, dat dieven hier hun slag hebben geslagen. Bij een school aan de Oude Rozengaardseweg werden dit weekend 8 ruiten ingegooid. Men is altijd erg gedupeerd en hoopt men hulp van buurtbewoners achter de vandalen te komen.

Lichtenvoorde- diefstal aluminium platen

Kennelijk is het dieven van ijzer en metalen niets te gek. Afgelopen weekend werden van een vrachtwagencombinatie aan de Galileistraat 5 zijpanelen van aluminium gestolen. De panelen hebben een afmeting van 2 meter bij 1.10 en zijn vakkundig gedemonteerd. Ze zullen zeker verhandeld worden.

Lichtenvoorde - met voet tussen de spaken

Voorop bij opa op de stang is misschien wel stoer, maar het kan helaas verkeerd aflopen. Dit gebeurde maandagmiddag toen een 6-jarig jongetje op de Bentickstraat met z'n voet tussen de spaken kwam en opa (leeftijd niet bekend) en kleinzoon een buiteling met de fiets maakten. Gealarmeerde agenten brachten het duo snel naar een huisarts. Opa had een bloedende wenkbrauw opgelopen en zijn kleinzoon een bloedneus en een pijnlijke voet. Een traumabeertje van de politie moest dit enigszins goedmaken.

Winterswijk - diefstal wasgoed

Een bewoonster van de Hoge Hazel heeft maandag aangifte bij de politie gedaan van diefstal wasgoed. Zij had vrijdag wasdag gehad en een grote hoeveel kinderkleding en ook t-shirts en overhemden van haar man aan de waslijn onder de carport gehangen. Zaterdagochtend bleek alles gestolen te zijn. In de buurt trof ze nog wel een paar verloren sokjes aan.

Zelhem - jongen slaat met fiets over de kop

Een 13-jarige jongen is door nog onbekende oorzaak maandagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Haitinkweg met de fiets over de kop geslagen. Hij kwam ongelukkig op z'n hoofd terecht. Nadat een gewaarschuwde huisarts de jongen had onderzocht werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aalten - vlam in de pan

Rukte de brandweer maandagmiddag omstreeks 17.10 uur uit naar een woning aan de Admiraal de Ruyterstraat. Hier werd een keukenbrand gemeld, maar bij de komst van de spuitgasten bleek de bewoner het vuur zelf al te hebben geblust. Men was aan het frituren toen plotseling de vlam in de pan vloog. De bewoners waren erg geschrokken door het gebeurde.

Doetinchem - sleutels uit jaszak gehaald, auto weg

Van een 35-jarige Doetinchemse is maandag haar zwarte Audi A4 met het kenteken SR-XJ-85 gestolen. De vrouw was die dag aan het werk bij een bedrijf aan de Plantsoenstraat. Zij had de autosleutels in haar jas die in de garderobe hing gelaten. Toen zij omstreeks 17.00 uur naar huis wilde, bleken de sleutels weg en de auto gestolen. Enig opvallende persoon was een ongeschoren man van ongeveer 30 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek en de auto staat inmiddels gesignaleerd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --