De Nederlandse Bank


Bericht voor beleggers bij Van der Hoop Capital Management B.V. Nieuwsbericht

Datum leeg 25/04/2006

De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) maakt als uitvoerder van de Beleggerscompensatieregeling (BCR) het volgende bekend.

Op 14 maart 2006 heeft de rechtbank te Amsterdam het faillissement van Van der Hoop Capital Management B.V. (HCM) te Amsterdam uitgesproken en een curator benoemd. Naar aanleiding daarvan is met ingang van die datum de BCR ten behoeve van beleggers van HCM in werking getreden.

Op grond van de BCR hebben bepaalde beleggers van HCM onder bepaalde voorwaarden, waaronder verrekening met eventuele tegenvorderingen, en tot maximaal een bedrag van EUR 20.000 recht op een uitkering door DNB uit hoofde van de BCR. Deze uitkering heeft betrekking op in verband met beleggingsverrichtingen voor die beleggers door HCM gehouden gelden of effecten. De daarvoor in aanmerking komende beleggers zijn beschreven in de BCR. Kort gezegd zijn dat onder meer bepaalde particulieren, stichtingen, verenigingen en kleine ondernemingen. In de bijlage bij de BCR wordt vermeld welke categorieën beleggers niet onder de BCR vallen. Voorts is de BCR uitdrukkelijk niet bedoeld voor vergoeding van geleden verliezen voortvloeiend uit beleggingen in effecten of voor aanspraken betreffende de wijze waarop HCM uitvoering heeft gegeven aan door HCM met beleggers overeengekomen vermogensbeheer.

Daarnaast is van belang om te weten dat de curator van HCM op een nader te bepalen tijdstip de beleggers zal uitnodigingen hun vorderingen ter verificatie in het faillissement van HCM in te dienen; de curator zal de beleggers daarover nog afzonderlijk informeren.

DNB verzoekt hierbij de beleggers van HCM die menen in aanmerking te komen voor een uitkering ingevolge de BCR, vóór de hieronder genoemde datum een verzoek tot uitkering schriftelijk bij DNB in te dienen. Deze verzoeken zullen worden beoordeeld op grond van en met inachtneming van de bepalingen van de BCR. DNB zal in principe binnen drie maanden na tijdige ontvangst van het verzoek om een uitkering onder de BCR, aan de daarvoor in aanmerking komende beleggers van HCM het door de BCR gedekte bedrag van hun vordering uitkeren.

Verzoeken om een uitkering onder de BCR dienen uiterlijk 25 september 2006 bij DNB te zijn ingediend met het daartoe bestemde aanvraagformulier. Na het verstrijken van deze datum worden geen verzoeken meer in behandeling genomen. De tekst van de BCR en het benodigde aanvraagformulier zijn aan te vragen bij DNB. Dat kan schriftelijk op onderstaand adres, alsook per e-mail of telefoon bij de Infodesk van DNB. De tekst van de BCR is ook te downloaden via de link onder aan deze pagina.

De Nederlandsche Bank N.V.
o.v.v. Uitvoering Beleggerscompensatieregeling HCM Postbus 98
1000 AB Amsterdam

Informatiedesk DNB
Telefoon: 0900 5200520 (EUR 0,35 per gesprek)
e-mail: info@dnb.nl

Downloads

Download leeg Tekst Beleggerscompensatieregeling (BCR)

[s?root.de_kennisBank.Nieuws__persberichten_en_speeches.DNB.Nieuws_200 6.Bericht_voor_beleggers_bij_Van_der_Hoop_Capital_Management_B.V.]