Politie Hollands Midden

Datum: 25 april 2006

Oegstgeest Fietsertje (9) gewond De politie heeft op maandag 24 april, omstreeks 15.45 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Prins Kennedylaan. Een 62 jarige motorrijder reed over de President Kennedylaan in de richting van de Irislaan. Plotseling stak een fietsertje de weg over, de motorrijder kon de jongen niet meer ontwijken. De jongen, een 9 jarige uit Oegstgeest kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance overgebracht naar het LUMC waar hij een nachtje gehouden is.

Alphen aan den Rijn Ruzie op het fietspad De politie onderzoekt een ruzie die plaatsvond op het fietspad van de President Kennedylaan. De ruzie ontstond op maandagavond, rond 20.00 uur. Een 19 jarige man uit Alphen aan den Rijn had pech met zijn scooter en stond deze op het fietspad na te kijken. De 19 jarige man heeft verklaard dat hij aan de zijkant van het fietspad stond zodat anderen er langs konden. Een 61 jarige man op de fiets vond echter dat hij het pad blokkeerde en zei er wat van. Er ontstond een heftige ruzie waarop de 61 jarige man op een gegeven moment zijn fiets optilde en tegen de jongeman aangooide. Hierna sloeg de 19 jarige man de oudere man in het gezicht en gaf hem een trap. De politie werd erbij gehaald en omdat beide schuld hadden aan de vechtpartij zijn zij beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben zij een verklaring afgelegd waarna zij weer naar huis konden. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft dinsdag 25 april het rijbewijs ingevorderd van een 36 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. In zijn auto werd de man rond 01.10 uur op de Eisenhouwerlaan gecontroleerd nadat agenten zagen dat hij op een busbaan stond en later wegreed met een variabele snelheid met een maximum van 70 km/h. De agenten stelden drankgebruik door de man vast en hielden hem aan. De verdachte was een weinig meewerkende verdachte. De 1e indicatie van de ademanalyse kwam uit op 750 ug/l (limiet 220 ug/l) aan de definitieve vaststelling werkte hij niet mee. Een vervangende bloedproef weigerde hij eveneens. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Bodegraven Zoveelste bekeuring voor geslotenverklaring De politie van Bodegraven controleert nog steeds op de geslotenverklaring die sinds korte tijd geldt op de Prins Hendrikstraat. Op 11 april werden 16 automobilisten staande gehouden en bekeurd omdat zij de rijrichting negeerde. Op 24 april bekeurde een agent 14 automobilisten voor hetzelfde feit. De politie kondigt aan dat zij de komende tijd blijft controleren op de Prins Hendrikstraat. Let wel, een boete voor een automobilist is 50 euro voor een bromfietser is het 35 euro.

Gouda Politie houdt verdachten van autoinbraak aan

De politie heeft twee jongens uit Gouda aangehouden en ingesloten en onderzoekt hun betrokkenheid bij een autoinbraak in de Karekietstraat. De inbraak vond plaats op zondagavond 23 april. Een buurtbewoner zag dat een aantal jongens een opmerkelijke belangstelling hadden voor daar geparkeerde auto's en belde de politie. De politie arriveerde juist op het moment dat een 17 jarige verdachte bij een auto stond kennelijk met de bedoeling om met een steen een ruit in te slaan om daarna zijn slag te slaan. Na zijn aanhouding ging de politie op zoek naar mogelijk andere betrokkenen. Mogelijk zagen zij kans om in de tussentijd alsnog in de auto toe te slaan. Een ruit werd vernield en een navigatiehouder en computer werden uit de auto gestolen. Het verdere onderzoek door de politie leidde naar een 15 jarige verdachte die dinsdagmorgen 25 april werd aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort en sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Lekkerkerk Onder invloed rijden

De politie controleerde dinsdag 25 april rond 03.45 uur op de C.G. Roosweg een 37 jarige automobiliste uit Rotterdam. De agenten stelden drankgebruik door de vrouw vast en hielden haar aan. De aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 345 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk aan den IJssel Diefstal uit woningen Franse Zoom In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 april is er ingebroken in twee woningen aan de Franse Zoom. Omstreeks 03.00 uur werd de politie gebeld door de bewoner van een van de woningen. Hij had een man betrapt in zijn woning, waarna de verdachte er vandoor was gegaan in een grijze auto. De bewoner had het kenteken van de auto kunnen noteren. De politie is op zoek gegaan naar de eigenaar van de auto en kwam uit bij een andere bewoner van de Franse Zoom. De bewoners hadden nog niets gemerkt, maar ook daar was ingebroken. Bij de inbraak was een laptop, een camera en een portemonnee ontvreemd en ook hun auto was weggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --