Universiteit Nyenrode

50.000 euro aan studiebeurzen en coaching van jong ondernemerstalent door ABN AMRO


- PERSBERICHT - Breukelen, 20 april 2006 ABN AMRO heeft vijf beurzen van 10.000 euro elk opengesteld voor studenten die het komende studiejaar willen gaan studeren aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarmee is de bank de tot nu toe grootste deelnemer in het beurzenprogramma van Nyenrode. Om in aanmerking te komen voor de beurzen en coaching door het management van de bank, dienen kandidaten een kort essay te schrijven en, bij selectie, een presentatie te houden voor een jury. De vijf winnende studenten ontvangen het geldbedrag als zij hebben voldaan aan alle voorwaarden die het beurzenprogramma van Nyenrode stelt, zoals het doorlopen van de selectie aan de poort-procedure van de universiteit.

Omdat de business universiteit dit jaar zestig jaar bestaat, heeft Nyenrode in totaal zestig beurzen beschikbaar voor Nederlandse èn internationale studenten. Een groot deel daarvan wordt gesponsord door het bedrijfsleven en alumni. De afgelopen dagen hebben ook Albert Heijn, Ernst&Young, Morres Meubelen, Dura Vermeer, Kemira Growhow, AMCOM, DTZ Zadelhoff en verscheidene alumni beurzen van in de meeste gevallen 10.000 euro toegezegd. ABN AMRO is de eerste financiële instelling die haar naam aan het Nyenrode beurzenprogramma verbindt.

Onderdeel van het beurzenprogramma is dat aan iedere beurs een ervaren ondernemende manager als mentor zal worden gekoppeld. Ben Verwaayen, CEO van BT en in september openingsspreker op het Academisch Jaar van Nyenrode, stelde zich naast Herman Bruggink (voormalig bestuursvoorzitter van Reed Elsevier) als eerste kandidaat daarvoor. Ook dr.ir. A. Veenman, CEO van de Nederlandse Spoorwegen en voorzitter van de stichting Hollandse Haringpartij, treedt op als coach.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in 2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Studenten in dit programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten. Daarnaast ontwikkelt Nyenrode executive programmas voor ambitieuze MKB ondernemingen en de top van het Nederlands bedrijfsleven. Het bedrijfsleven en alumni hebben ter gelegenheid van 60 jaar Nyenrode bijgedragen aan 60 beurzen voor 60 nieuwe Nyenrode-studenten. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.

26 april op Nyenrode: Anders Moberg op het Nyenrode European Business Forum, een samenwerking van Nyenrode en The Wall Street Journal Europe. Kijk voor meer evenementen op www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (