Politie Haaglanden

Persberichten 25 april

Haaglanden, 25-04-2006

Stel zoekt hoogtepunt
Den Haag Maandag 24 april omstreeks 22.25 uur zijn op t Spui een 23-jarige man uit Delft en een 20-jarige Haagse vrouw aangehouden bovenop een steiger, die tegen de gevel van de Nieuwe Kerk was geplaatst. Een getuige had de jongeman eerder op de avond langs de steiger naar boven zien klimmen en daarop de politie gewaarschuwd. De man en de vrouw zijn door leden van het arrestatieteam van de steiger gehaald. Als reden voor hun verblijf op de steiger, gaven de jongelui aan dat zij een spannend liefdesnestje zochten
Betrokkenen hebben een bekeuring gekregen.

Jongetje gewond
Den Haag Maandag 24 april omstreeks 18.15 uur is op de Van Ostadestraat een 5-jarig Haags jongetje gewond geraakt toen hij onverwachts de straat oprende, waarop een passerende fietser hem niet meer kon ontwijken. De fietser, een 36-jarige Haagse man, en het jongetje kwamen hierop beiden ten val. De fietser kwam met de schrik vrij. Het jongetje is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

100 km per uur in de bebouwde kom
Den Haag. Een 23-jarige automobiliste uit Den Haag is dinsdagochtend 25 april aangehouden. Agenten zagen de automobiliste omstreeks 01.25 uur met 100 km per uur over de Melis Stokelaan rijden. Na een korte achtervolging kon de automobiliste op de Beresteinlaan worden aangehouden. In eerste instantie gaf de vrouw een valse naam op. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal fiets
Den Haag. Een 14-jarige Hagenaar is maandagmiddag 24 april op de Ootmarsumstraat aangehouden toen hij een fiets uit een voortuin wilde wegnemen. Hij werd op heterdaad betrapt door de 57-jarige eigenaresse van de fiets. De vrouw zag de jongen een paar keer voor haar woning langslopen, terwijl hij veel belangstelling had voor de fiets die in haar voortuin stond. Toen hij even later opnieuw langskwam en de fiets weg wilde nemen, hield de vrouw hem aan. De jongen werd vervolgens overgedragen aan de politie. Hij bekende de diefstal.

Torenkraan door ruit bus
Den Haag Een touringcar vol met Zweedse kinderen heeft maandag 24 april om 16.30 uur op de Raamweg zware schade opgelopen, toen een mobiele torenkraan achterop de bus botste. De kraan, die over de bestuurderscabine uitsteekt, ging door de achterruit en vernielde de achterzijde van de touringcar. De kinderen kwamen met de schrik vrij.

Man bijna gewurgd
Den Haag Een ruzie in een muziekschool in de Tesselsestraat is een 19-jarige inwoner van Zoetermeer maandag 24 april omstreeks 20.00 uur bijna fataal geworden. Een boze vader, een 37-jarige man uit Den Haag, kwam verhaal halen en verwurgde de Zoetermeerder, die buiten bewustzijn raakte. De jongeman werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Hagenaar werd later op de avond door de politie aangehouden.

75-jarige aangehouden voor stroperij
Schipluiden - Dinsdag 25 april rond 23.00 uur werd een 75-jarige man uit Maasland aangehouden voor stroperij. Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat er een auto in het water was beland aan de Vlaardingsekade. Toen de agenten daar kwamen bleek het toch om een ander incident te gaan. Een getuige vertelde dat zijn vrouw bij het water een groot dier zag zitten. Toen zij dichterbij kwamen zagen zij bij een zwanennest een man in het water staan. De 75-jarige vertelde een hartinfarct te hebben gehad en was erg paniekerig. Direct werd de politie en ambulance gealarmeerd. De Maaslander stribbelde tegen toen omstanders hem uit het water wilden halen en sloeg om zich heen met zijn wandelstok. Toch wist men de man veilig op de kant te krijgen. De verdachte had zwaneneieren in zijn had en vertelde de politie dat hij veel overlast had van de zwanen. Daarom heeft hij de eieren geschud om de populatie te reguleren.

Op heterdaad betrapt
Zoetermeer - Maandag 24 april rond 26.00 uur werd een 15-jarig Zoetermeers meisje aangehouden in het winkelcentrum aan het Promenadeplein. Een beveiligingsmedewerker zag dat zij een aantal goederen in haar tas deed en de winkel wilde verlaten zonder te betalen. Het meisje wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Verdachten diefstal brommer aangehouden
Rijswijk - De politie hield maandag 24 april rond 14.00 uur op het Hendrik Ravesteijnplein twee 14-jarige Hagenaars aan die ervan verdacht werden een bromfiets te hebben gestolen. Op basis van getuigenverklaringen kon het tweetal in de directe omgeving worden aangehouden. Een van de verdachte bekende de brommer gestolen te hebben omdat hij geen zin had om de tram te nemen.

Verdachten rijden in gestolen auto
Rijswijk - Maandag 24 april rond middernacht werden bij een verkeerscontrole op de Wethouder Brederodelaan drie mannen aangehouden; een 20-jarige uit Ink Bemmel, een 18-jarige Hagenaar en een 18-jarige uit Zoeterwoude. Bij de politiecontrole maakte de 20-jarige bestuurder op de agenten een nerveuze indruk. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Verder bleek het drietal te rijden in een gestolen auto. Het voertuig werd in beslag genomen en het trio werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Man breekt arm tijdens werkzaamheden
's-Gravenzande - Een 29-jarige Rotterdammer raakte maandagochtend rond 09.15 uur gewond tijdens zijn werk aan de Marie Curiestaat. De Rotterdammer was bezig met een geraamten voor tuinkassen toen een stempelmachine omviel en op zijn arm viel. Het slachtoffer werd met een gebroken onderarm vervoerd naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Dronken bestuurder aangehouden
Honselersdijk - De politie kreeg dinsdag 25 april rond middernacht een melding van een aanrijding op het veilingterrein aan de Middel Broekweg. Een 22-jarige Hagenaar had met zijn auto een paal uit de grond gereden en vervolgens een hek geramd. De Hagenaar verkeerde in zeer ernstige staat van dronkenschap. Hij kon amper om zijn benen staan en was totaal niet aanspreekbaar. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis en hem is een bloedproef afgenomen.