Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 25-04-2006

Vijf bekeuringen

VINKEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag kregen drie inzittenden van een bestelbus diverse bekeuringen.

Omstreeks 01.15 uur controleerden surveillerende agenten op de Groenlandsekade de bestuurder en twee passagiers van een bestelbusje. Het voertuig bleek niet APK-gekeurd, de 18-jarige bestuurder uit Utrecht reed zonder rijbewijs en in de bus werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De Utrechter kreeg hiervoor drie bekeuringen. De twee inzittenden, beide 16 jaar en uit Utrecht, konden zich niet identificeren en werden daarvoor aangehouden. Hun ouders werden in kennis gesteld en ook zij kregen een bekeuring.

Bijtende winkeldievegge

MAARSSEN Bijtend en schoppend probeerde een 14-jarig meisje zich aan haar aanhouding te ontrekken toen zij betrapt werd op winkeldiefstal.

Maandag omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat twee meisjes, een 14-jarige Maarssense en een 14-jarig meisje uit Kamerik, door personeel van een winkel aan het Bisonspoor waren aangehouden op verdenking van diefstal van een ring. Bij hun aanhouding, schopte het meisje uit Maarssen van zich af en beet zij een medewerkster. De politie nam het duo mee naar het politiebureau, waar hun ouders in kennis werden gesteld. Naar een passende straf wordt gezocht.

Mini-bike in beslag genomen

MAARSSEN Een 21-jarige man uit Utrecht raakte maandagmiddag zijn mini-bike kwijt, omdat hij ermee bij de Maarsseveenseplassen reed.

Omstreeks 17.00 uur zagen surveillerende agenten op een parkeerplaats aan de Herenweg de 21-jarige man op een mini-bike rijden. Met dit voertuig mag je niet op de openbare weg rijden en daarom werd de bike in beslag genomen. Tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Maandag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden bij de Maarssenbroekseslag. In totaal kregen 33 bestuurders een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen, twee omdat zij geen kentekenbewijs konden laten zien, één bestuurder had zijn voertuig niet verzekerd en één kreeg een bekeuring voor niet-handsfree bellen.

Vrouw lastig gevallen; politie zoekt getuige(n)

WOERDEN - Een 25-jarige vrouw uit Woerden is zaterdag 22 april omstreeks 03.20 uur door een man lastig gevallen nabij een woning in de Berchsteeg. De politie zoekt getuigen.

De vrouw verliet omstreeks 03.10 uur een horecagelegenheid en liep richting de Voorstraat. De aandacht van de vrouw ging naar een man op een fiets die zich vasthield aan een lantaarnpaal op de Oostdam. Op het moment dat de vrouw korte tijd later de sleutel in het slot stak van de woning in de Berchsteeg, werd zij vastgepakt door dezelfde man die haar kennelijk was gevolgd. De man trachtte de woning binnen te dringen. De vrouw wist met veel moeite en kracht zichzelf binnen en de man buiten te sluiten. Gewaarschuwde vrienden van de vrouw hebben nog naar de man gezocht maar troffen hem niet meer aan waarop de politie in kennis werd gesteld. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie zoekt getuige(n) die de man de bewuste avond/nacht hebben gezien.

Het signalement: een man met een getint uiterlijk, tussen de 25 en 30 jaar, slank postuur, lengte ongeveer 1.70 meter. De man droeg een zwarte spijkerbroek en een donkere of zwarte leren jas. De fiets waarop de man zat, is een donkere herenfiets.

De politie sluit niet uit dat mogelijk dezelfde man actief is op het gebied van het plegen van schennis. De politie roept vrouwen op, die in afgelopen periode geconfronteerd zijn met een schennispleger op een fiets contact op te nemen met de politie Woerden, telefoon 0900 - 8844.