Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 25-04-2006

Drie vrouwen aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag drie vrouwen in een winkel op Hoog Catharijne aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging zag omstreeks 15.40 uur dat twee vrouwen een aantal kledingstukken ging afrekenen bij een kassa. Uit onderzoek bleek dat de caissière een vriendin van de twee vrouwen was. De caissière rekende rond de vijf euro af voor een partij kleding met een waarde van bijna 300 euro. De vrouwen twee van 21 en een van 20 jaar oud uit Utrecht en Breukelen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 april heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Verlengde Vleutenseweg rijden. De bestuurder had vreemd rijgedrag en kreeg ter hoogte van het verkeersplein Hooggelegen een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de

34-jarige man uit Amsterdam te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 540 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd de man naar huis gestuurd.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie in de Stationshal een man aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak.

Door de beveiliging werd omstreeks 19.30 uur naar de politie gebeld omdat men achter twee verdachten aanzat die in de parkeergarage aan het Moreelsepark een auto hadden opengebroken. De politie zag kans één van de twee verdachten in de Stationshal aan te houden. Het betrof een 21-jarige man uit Utrecht. Onderzoek in de parkeergarage leverde twee opengebroken autos op. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten in het bureau. Naar de mededader wordt een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden met pikhouweel

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden die verschillende mensen bedreigde met een pikhouweel.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding dat een man zich vervelend gedroeg ter hoogte van een aantal horecagelegenheden aan de Nobelstraat. Ter plaatse bleek dat een 49-jarige man (verdere gegevens onbekend) zich vervelend had gedragen in een aantal horecazaken. De man had naar personeel gedreigd met een pikhouweel. In de broekspijp van de man trof de politie het pikhouweel aan. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.