Productschap Diervoeder

25/04/2006

Nieuwe databank gecertificeerde bedrijven

Het Bureau Coördinatie Diervoedercertificatie en controle (BCD) van het Productschap Diervoeder heeft vandaag een nieuwe online databank met gecertificeerde bedrijven in gebruik genomen.

Deze databank biedt een aantal nieuwe mogelijkheden t.o.v. de oude situatie:

* Bij de standaarden wordt ook de einddatum van de geldigheidsduur vermeld,

* Naast het zoeken op nieuw gecertificeerde bedrijven is het nu ook mogelijk te zoeken op ingetrokken certificaten,
* Indien een enkele standaard van een bedrijf is ingetrokken is dit zichtbaar in het detailoverzicht,

* Het is mogelijk op geborgde en borgende bedrijven te zoeken,
* De databank is nu, naast Nederlands en Engels, ook in het Duits beschikbaar.

* Door een andere manier van programmeren is nu met name de beginpagina sneller op te starten.

Daar de databank nu een meer geintegreerd geheel is, komen twee lijsten die voorheen als PDF werd gepubliceerd te vervallen (de lijst "Niet-verlengde, geschorste of ingetrokken GMP-Certificaten" en het "Overzicht Geborgde tussenhandelaren"). Deze informatie is nu rechtstreeks op te vragen en daarmee dus veel actueler dan in de oude situatie. Omdat de informatie nu dagelijks ge-update wordt zal het nieuwsbericht "Mededeling van niet-verlengde, geschorste, ingetrokken en nieuwe GMP-certificaten" alleen nog worden verzonden indien er sprake is van schorsing van een bedrijf.

De ingebruikname van deze databank betekent een verdere stap in de optimalisatie van de gegevensverwerking door het Bureau Coördinatie Diervoedercertificatie en -controle (BCD). De Certificerende Instantie (CI) kan nu online, via een beveiligde verbinding, de gegevens m.b.t. tot de certificatie van een bedrijf aan BCD doorgeven, waarna deze, na autorisatie door BCD, doorgaans de volgende dag al in de bedrijvendatabase beschikbaar zijn.

Mocht u bij controle van uw bedrijfsgegevens in de databank onjuistheden of ontbrekende gegevens (b.v. e-mailadres of website) aantreffen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw CI. Deze kan de wijzigingen voor u in de databank doorvoeren.

U opent de nieuwe databank via de volgende link: http://bcd.pdv.nl/pdv/