BedrijfsautoRAI

Scania levert vier trucks aan Van Klooster B.V.

(4/24/2006)
Scania heeft onlangs vier vrachtautoâs aan transportbedrijf Van Klooster B.V. geleverd. Van Klooster heeft deze besteld naar aanleiding van een nieuwe opdracht van TBS SOEST voor het vervoer van betonproducten. De vier trucks, types Scania R 380 met comfortabele Highline cabine, en acht Floor trailers met kraan zijn dan ook uitgevoerd in de bedrijfskleuren van TBS SOEST. Hierdoor hebben ze dezelfde uitstraling en herkenbaarheid als de andere voertuigen in het wagenpark van TBS SOEST. Van Klooster B.V. heeft hiermee wederom voor Scania gekozen, met name op basis van de lage afschrijvings- en onderhoudskosten en het lage brandstofverbruik.

Transportbedrijf Van Klooster B.V. is een transportbedrijf met 22 trekkende en 18 getrokken eenheden. Het in 1923 opgerichte bedrijf wordt sinds 1996 bestuurd door Jan en Eric van Klooster. In 1999 groeide het bedrijf, dat toen nog gevestigd was in Bussum, van 3 naar 16 combinaties en kwam er vraag naar opslagcapaciteit. De huisvesting werd daardoor te klein, zodat het bedrijf begin 2000 is verhuisd naar Almere.

Van Klooster is van oudsher gespecialiseerd in het transport van bouwmaterialen. Het grootste deel van het wagenpark is dan ook uitgerust met een eigen laad-/loskraan. Van Klooster B.V. is in hoofdzaak werkzaam in het transport van kalkzandsteen en gebakken straatsteen. In 2005 is Van Klooster B.V. benaderd door TBS SOEST, producent van onder andere straat- en trottoirkolken en putafdekkingen, om het transport uit te voeren van hun betonproducten. Dit resulteerde in een samenwerking die op 1 januari van dit jaar is gestart. Om de samenwerking naar verwachting te laten verlopen, heeft Van Klooster geïnvesteerd in vier nieuwe trucks en acht trailers met kraan.

De trucks die Scania aan Van Klooster heeft geleverd, zijn vier 4x2 Scania R380 trekkers met een Highline cabine. Van Klooster B.V. heeft ook een onderhoudscontract voor 8 jaar getekend, niet alleen voor de vier trekkers, maar ook voor de acht vierassige Floor trailers. Het onderhoud zal plaatsvinden bij Scania in Amersfoort.

âWij rijden al jaren met Scania trucks. Die voertuigen hebben hun betrouwbaarheid al ruimschoots bewezen. Nu we vier trucks tegelijk moesten aankopen, zijn er weer vele berekeningen aan de keuze voor een truckmerk vooraf gegaanâ, aldus Jan en Erik van Klooster âMet name door de lage afschrijvings- en onderhoudskosten en het lage brandstofverbruik hebben wij de keuze wederom op Scania laten vallen.â