KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

25-4-2006

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2006 een daverend succes

Het eerste lustrum van de Van Uden Reco Stellendam Regatta kende veel belangstelling. Zo zijn in het weekeinde van zaterdag 22 en zondag 23 april in totaal 130 deelnemers aan de start geweest. Een record in de jonge geschiedenis van dit evenement.

Zij waren verdeeld over een veld voor de ORC- (1 t/m 4) en IMS- (1+2) klassen en een veld voor de verschillende eenheidsklassen waarbij de First 31.7, Maxfun 25, J-22, J-24, X-79 en X-99 acte de présence gaven. Voor deze velden waren up wind/down wind banen uitgelegd. Daarnaast konden de deelnemers in de ongemeten klasse een mooie baan varen langs de bestaande betonning.

Zoals verwacht werd er op het scherpst van de snede gevaren. Hetgeen resulteerde in een aantal protesten die aan het eind van de
wedstrijddagen professioneel werden afgehandeld. Leuk om te zien was dat minder bekende namen de prijzen voor de gevestigde orde, waaronder een aantal nationaal kampioenen, wegkaapten. De aangekondigde
meetcontroles voor de IMS- en ORC-klassen resulteerden helaas in een aantal diskwalificaties. Niet leuk voor de deelnemers, maar ook niet voor de organisatie. Hopelijk hebben de organisaties van de volgende wedstrijden uit het Topevenementencircuit als de North Sea Regatta, de Deltaweek en het Open NK, waar deze controles ook gaan plaatsvinden, hier minder mee te stellen. Positief punt bij de IMS-1 was dat de huidig Nederlands kampioen (de Daikin van F. van der Heijden) toch nog op tijd klaar was om aan de start te verschijnen.

Zondag werd het startschot gegeven door de voorzitter van het
Watersportverbond: de heer Jan van Gelderen. Ook deze dag zat vol spanning en sensatie. Waarbij de regionale televisiezenders TV Rijnmond en RNN7 leuke opnamen konden maken en interviews afnemen om later in de week uit te zenden. TV Rijnmond zendt uit op maandag 24 en dinsdag 25 april en RNN7 op woensdag 26 april. Indrukwekkende plaatjes konden worden gemaakt van de grote velden in de eenheidsklassebaan. Vooral de J-22 klasse met 26 deelnemers trok de aandacht.

Uiteraard werd het evenement afgesloten met de prijsuitreiking die niet al te lang op zich liet wachten. Veel deelnemers hebben al aangekondigd volgend jaar weer van de partij te willen zijn. Soms om de erste plaats te verdedigen, anders om te proberen revanche te nemen.
Al met al kunnen zowel de deelnemers als de organisatie en de sponsors

Internetadres: www.VanUdenReco.nl