Gemeente Rotterdam

Ruim 5.000 leerlingen van meer dan zestig Rotterdamse basisscholen meldden zich aan voor de 3e editie van de Mega VeegFestatie op dinsdag 25 april 2006. Die dag vegen de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 tussen 13.30 en 14.30 uur op en rond het schoolplein van hun eigen school. Rond 16.00 uur telt Wethouder Lucas Bolsius (Wijken en Buitenruimte) de ingezamelde zakken. Dit doet hij basisschool De Kleine Wereld, Vredenoordplein 60- 62 in Kralingen-Crooswijk.

Roteb stelt materialen, zoals bezems, knijpers en veger en blik beschikbaar en haalt het na afloop van de actie de vuilniszakken op. De leerlingen maken hun schoolplein en de directe omgeving van hun school schoon.
De feestelijke afsluiting van de Mega VeegFestatie vindt plaats bij OBS De Kleine Wereld, in Kralingen-Crooswijk. Om 15.00 uur is daar een spetterend optreden van een heuse Roteb-artiest. Ook is er voor alle deelnemende kinderen iets lekkers en is er een springkussen. Op deze locactie zal Roteb ook alle vuilniszakken van de deelnemende scholen verzamelen.
Het doel van de Mega VeegFestatie is de leerlingen op een actieve manier betrekken bij het schoonhouden van hun leefomgeving. Naast de jaarlijkse Manifestatie geeft Roteb voorlichting over omgaan met afval op scholen via onder meer kindertheater, goochelshows, schilder- en knutselenprojecten.

Bron: Bestuursdienst, 25-04-2006