Gemeente Dordrecht


Persbericht

Cummins vestigt verkoopkantoor Europa in Dordrecht

Cummins vestigt haar verkoopkantoor Europa in Dordrecht. Ten behoeve van Cummins heeft HBM Vastgoed Management de afgelopen week een perceel grond verworven van ca 3.000 m² op het bedrijventerrein Dordtse Kil III. Op het perceel is een eigentijds speciaal voor Cummins ontworpen bedrijfsgebouw ontworpen. Met de transactie van 3.000 m2 op Dordtse Kil III wil Cummins ook werken aan de verdere ontwikkeling van dieselmotoren en distributie van onderdelen. Enkele weken geleden besloot Tsubakimoto ook al haar Europese hoofdkantoor in Dordrecht te vestigen.

Cummins Holland B.V. is de Nederlandse distributeur van Cummins dieselmotoren. De firma is in 70 jaar uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met enerzijds een uitgebreide klantenkring en anderzijds enthousiaste vakmensen, die tezamen de kwaliteit van het Cummins product waarborgen op het gebied van verkoop, service, onderdelen en training.

Cummins Inc., is de grootste producent van dieselmotoren van 55 tot 3500 pk ter wereld. Belangrijke afzetmarkten zijn automotive, industrie/constructie, stroomvoorziening en scheepvaart. Als aanvulling daarop levert Cummins ook filtratie en geluidssystemen, gasmotoren, componenten en elektronische systemen.

Wethouder Economische Zaken, Ferdinand van! den Oever, is blij met deze trans actie. "Je merkt dat de economie aantrekt. Steeds meer bedrijven die investeren hebben uitgesteld komen nu praten." Daarbij is de ligging aan vlakbij de A16 en N3 een belangrijke overweging, volgens Van den Oever. "Het is goed voor de economie en werkgelegenheid van de stad," aldus de wethouder.

Beschikbare bestanden
Cummins_Dordrecht.jpg
Dordrecht, 25 april 2006
Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482
email l.den.otter@dordrecht.nl
Informatie
E.C. ten Veen
Accountmanager
telefoon (078) 639 61 66