ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Nominaties e-OVerheid Award 2006 bekend

19 april 2006
Het Kenniscentrum e-Overheid heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de e-Overheid Award 2006. De e-Overheid Award is de beloning voor het beste initiatief in de relatie overheid en bedrijfsleven. De e-Overheid Award is onderdeel van de Nationale ICT Awards 2006. Op 16 mei 2006 wordt de winnaar bekend gemaakt. Ook worden op deze datum de winnaars gepresenteerd van de overige Nationale ICT Awards: de NBL Award, de ICTRegie Award en de InnovatieSalon Award. De Nationale ICT Awards worden mogelijk gemaakt door ICT~Office in samenwerking met Nederland BreedbandLand, Kenniscentrum e-Overheid en ICTRegie.

Kenniscentrum e-Overheid stimuleert kennisuitwisseling tussen overheden en geeft informatie en advies op het gebied van de elektronisch overheid. De e-Overheid Award is de beloning voor het beste initiatief in de relatie overheid en bedrijfsleven. Elk jaar wordt een relevant onderwerp bepaald waar de prijs voor wordt uitgereikt.

Meerwaarde
Dit jaar wordt de e-Overheid Award uitgereikt aan de overheidspartij die een aanbesteding op ICT gebied heeft gedaan die veel meerwaarde heeft opgeleverd. De meerwaarde kan bestaan uit de innovatie van de oplossing, het toegenomen vertrouwen tussen overheid en bedrijfsleven, of een efficiëntie en zorgvuldige aanbesteding met zo min mogelijk administratieve lasten voor alle partijen.

Nominaties
De volgende organisaties zijn na een preselectie genomineerd voor de e-Overheid Award 2006:

* Provincie Noord-Brabant, Directie Economie & Mobiliteit, Bureau Infrastructuur
Europese aanbesteding voor het ontwerpen, leveren, plaatsen en onderhouden van dynamische verkeersmanagementsystemen met universele wegkantstations, signaalgevers en een centraal besturingssysteem.

* Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), hoofdkantoor Europese aanbesteding (procedure: niet-openbaar) voor het outsourcen van kantoorautomatisering van circa 6.000 werkplekken.
* Belastingdienst, Centrum voor Informatie en Communicatie Technologie (B/CICT)
Europese aanbesteding (procedure: concurrentie gerichte dialoog) voor de verwerving en configuratie van een standaard softwarepakket ten behoeve van het invorderingsproces.

Presentatie genomineerden
Dinsdag 25 april 2006 vindt de openbare jurybijeenkomst plaats van 15.30 tot 16.30 uur tijdens de beurs Overheid & ICT in de Jaarbeurs te Utrecht. De genomineerden zullen tijdens dit evenement worden voorgesteld aan het publiek.

Prijstuitreiking
Op 16 mei aanstaande zal de bekendmaking en de prijsuitreiking plaatsvinden tijdens een feestelijk diner in De Oude Raadzaal in Den Haag. Paul t Hoen, voorzitter van de Adviesraad van ICTRegie en recent gekozen tot ICT Personality 2006, zal op deze avond als gastheer optreden.