Gemeente Eemsmond


Peiling op eemsmond.nl over Gemeentenieuws
dinsdag 25 april 2006

Sinds eind vorige week kunnen de bezoekers van de website www.eemsmond.nl hun mening geven over de leesbaarheid van het Gemeentenieuws.

Het Gemeentenieuws verschijnt iedere donderdag op pagina 2 van huis-aan-huiskrant De Ommelander. Deze gemeentelijke advertentie is een belangrijke informatiebron voor alle inwoners van Eemsmond. Het Gemeentenieuws bevat actuele informatie over allerlei onderwerpen, zoals verleende en aangevraagde vergunningen, wijzigingen in bestemmingsplannen, informatieavonden, raadsvergaderingen, wegafsluitingen en wijzigingen in de afvalinzameling.

Gemeentenieuws in nieuw jasje
De gemeente wil de inwoners op een duidelijke en leesbare manier informeren. Daarom is eind vorig jaar kritisch naar het Gemeentenieuws gekeken. Het gevolg hiervan is dat het Gemeentenieuws sinds enkele weken een nieuw jasje heeft. De vormgeving is veranderd en er wordt gebruik gemaakt van een steunkleur in de tekst. Verder zijn de teksten onder de loupe gehouden. De teksten zijn eenvoudiger gemaakt en waar mogelijk zijn juridische formuleringen verwijderd. De gemeente wil graag weten of de inwoners het Gemeentenieuws nu goed leesbaar vinden.

Peiling
In de nieuwe digitale balie staat een Peiling, waar bezoekers van de site hun mening kunnen geven over wisselende onderwerpen. De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk mensen hier gebruik van gaan maken. De Peiling kan dan een bijdrage leveren aan de interactie tussen bestuur en inwoners van Eemsmond.