Gemeente Deventer

week 17, 24 april 2006

INFORMATIEAVOND OVER ANALYSE EN OPGAVE STRUCTUURVISIE BATHMEN

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft de analyse en opgave voor de structuurvisie Bathmen vastgesteld. Dinsdag 25 april is er vanaf 19.30 uur een informatieavond in Horecahuis Boode over deze analyse. De analyse is een belangrijke stap op weg naar de ruimtelijke visie voor het dorp tot circa 2015. In de analyse staan nog geen ruimtelijke keuzes.

Uit de analyse blijkt wel voor welke ruimtevragen Bathmen de komende jaren staat die in de structuurvisie aan de orde moeten komen. Uit de analyse blijkt ook welke gebieden wel of niet voor ruimtelijke ontwikkelingen in aanmerking komen. De themaâs in de analyse zijn water en natuur, infrastructuur, recreatie en toerisme, voorzieningen, wonen en bedrijvigheid. In het tweede deel van de informatieavond kunnen bezoekers van de avond in werkgroepen in gesprek over deze themaâs.

De analyse voor de structuurvisie is gebaseerd op een gemeentelijke studie, de uitkomsten van een huis-aan-huisenquête en een bijeenkomst met een klankbordgroep met belangenverenigingen.

Vervolg

In de volgende fase van de structuurvisie wordt duidelijk hoeveel ruimte exact nodig is. Pas dan worden de ruimtelijke keuzes gemaakt binnen de geschikte gebieden. Naar verwachting stelt het college van burgemeester en wethouders vlak voor de zomervakantie het concept van de structuurvisie vast. Daarna volgt een inspraakperiode en worden bewoners uitgenodigd hun reactie op de visie te geven.

Publicatiedatum: 25-4-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 25 april 2006