Politie Gelderland-Midden

Mannen opgepakt bij verdachte situatie

Publicatiedatum: 25-4-2006 11:26:39

Ede - Twee nog onbekende mannen zijn in de nacht van maandag op dinsdag door de Edese politie aangehouden bij een verdachte situatie. Het duo werd omstreeks drie uur s nachts rijdend op een fiets aangetroffen op de Keesomstraat. De mannen trokken de aandacht van de agenten omdat ze zonder licht reden en diverse tassen met goederen bleken te vervoeren. Bij controle weigerden beiden een naam op te geven of een identiteitsbewijs te tonen. De twee bleken onder meer inbrekerswerktuigen bij zich te hebben en een aanzienlijke hoeveelheid levensmiddelen. Aangezien beiden ook geen enkele verklaring wilde afleggen werden ze aangehouden. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Invalide aangehouden na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 25-4-2006 11:26:02

Wageningen - De politie van Wageningen heeft maandagavond op de Ritzema Bosweg een 43-jarige invalide man uit de gemeente Renkum aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond op de Generaal Foulkesweg een 26-jarige Wageninger bedreigd te hebben met een mes. Het slachtoffer waarschuwde rond half acht, kort na het voorval de politie. Volgens zijn zeggen had de invalide man in zijn invalidenwagentje bij diens auto gestaan. Toen de Wageninger wilde weten wat de man daar aan het doen was zou de invalide een mes hebben gepakt en daarmee naar de Wageninger hebben gezwaaid en geroepen dat hij moest weggaan. De Wageninger trok zich daarop terug, waarna de invalide zou zijn weggereden in de richting van de Wageningse Berg. Intussen had de Wageninger het nummer van het verzekeringsplaatje van het invalidenvoertuig opgenomen en doorgegeven aan de politie. Die zag de Renkumer even later rijden op de Ritzema Bosweg, waarna hij werd aangehouden. De man bleek inderdaad een mes bij zich te hebben. Tegenover de politie had de Renkumer verklaard dat hij bij de Wageninger de oprit was opgereden om te keren. Toen de Wageninger hem echter aansprak zou hij geschrokken zijn van diens reactie, waarop hij een mes had getoond uit zelfverdediging, aldus zijn verklaring. De man is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de Renkumer gebeurt. Zijn mes is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Amersfoorter naar ziekenhuis na ongeval

Publicatiedatum: 25-4-2006 11:25:27

Barneveld - Een 66-jarige fietser uit Amersfoort is maandagmiddag met onder meer een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in Barneveld betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer was rond kwart over twee op de Kleuterweg frontaal in botsing gekomen met een andere fietser, een achttienjarige jongen uit Barneveld. De Barnevelder belandde in een naast de weg gelegen sloot en had behoudens een nat pak geen verwondingen. Volgens het slachtoffer had hij tijdens een inhaalmanoeuvre de achttienjarige Barnevelder, die hem tegemoet reed, niet zien aankomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewonden bij frontale botsing

Publicatiedatum: 25-4-2006 11:24:47

Ede - Bij een frontale botsing tussen twee autos op de Nieuwe Maanderbuurtweg zijn maandagochtend twee personen gewond geraakt. Het gaat om een 29-jarige vrouw uit Ede en een 28-jarige man, eveneens uit Ede. De vrouw zat als passagier in de auto van een 18-jarige Edenaar. Die reed rond kwart over zeven over de Nieuw Maanderbuurtweg en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daarbij botste op de auto van de 28-jarige man, die uit tegenovergestelde richting kwam. In verband met opgelopen verwondingen moest het 29-jarige slachtoffer met hulp van de brandweer uit de auto worden gehaald. Daar na is ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 28-jarige man had pijnklachten aan de borst en schouders en is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De 18-jarige bestuurder was bij de aanrijding ongedeerd gebleven. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Drankgebruik werd in elk geval uitgesloten, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietser aangereden na rijden door rood licht

Publicatiedatum: 25-4-2006 11:24:01

Ede - Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto op de kruising van de Dr. W. Dreeslaan en de Willy Brandtlaan is maandagochtend een negentienjarige fietser uit Wageningen gewond geraakt. Het slachtoffer was op de kruising vermoedelijk door rood gereden. Het ongeval gebeurde rond half negen toen een 26-jarige automobilist uit Veenendaal over de Dr. W. Dreeslaan de kruising op reed. De bestuurder was naar eigen zeggen bij groen licht de kruising opgereden. De Wageninger reed vanaf het fietspad aan de Willy Brandtlaan de kruising op en had waarschijnlijk het rode verkeerslicht genegeerd. Beiden botsten op de kruising op elkaar, waarbij de Wageninger enkele schaafwonden opliep. De jongen is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---