Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 25-04-2006

Aanhoudingen in onderzoek verdovende middelen

AMERSFOORT De politie heeft tien verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen.

De verdachten werden aangehouden naar aanleiding van informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) dat twee inwoners van Amersfoort zich schuldig maakten aan de handel in verdovende middelen.

Bij het onderzoek door de politie werd vastgesteld dat meerdere personen verdovende middelen kochten van beide Amersfoorters. Dit gegeven leidde op maandag 31 maart en dinsdag 11 april tot de aanhouding van beide verdachten en een aantal kopers en tussenhandelaren.

Direct na de aanhoudingen vonden er huiszoekingen plaats in drie woningen in Amersfoort waarbij een hoeveelheid, op cocaïne gelijkende, stoffen is aangetroffen. Vier van de aangehouden verdachten, allen inwoners van Amersfoort en variërend in leeftijd tussen 21 en 62 jaar, zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zij blijven in

voorlopige hechtenis.

James Bondje spelen

LEUSDEN- Op maandagavond kregen drie jongeren een bekeuring omdat ze een ruit hadden vernield. Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie de melding dat een ruit was vernield van een bedrijf aan de Agnietenhove. Na onderzoek werden drie personen aangetroffen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit Leusden. De jongens vertelden dat de ruit per ongeluk kapot was gegaan met het James Bondje spelen. Deze schade zal worden vergoed. De jongens bevonden zich op het schoolplein, buiten openingstijden, en dit is strafbaar. Zij zullen via Bureau HALT vermoedelijk een alternatieve straf krijgen hiervoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op maandagmiddag ontstond een aanrijding waarbij een jongen gewond raakte. Omstreeks 17.00 uur reed een 32-jarige bromfietser over het fietspad van de Van Asch van Wijckstraat. Deze bromfietser haalde een 38-jarige fietsster rechts in. De vrouw kwam hierbij ten val en de vrouw brak hierbij vermoedelijk haar arm en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Bromfiets weg
AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een bromfietsbestuurder aangehouden omdat hij er als een haas vandoor ging. Omstreeks 16.30 uur zag een motoragent een 17-jarige jongen uit Amersfoort rijden over de Flierbeeksingel. De jongen had zijn helm niet goed op zijn hoofd en toen de jongen de agent zag rijden, reed hij hard weg. De achtervolging werd ingezet en de jongen reed vervolgens een heg in en kwam ten val en ging er rennend vandoor. Hij kon later door de agent worden aangehouden en kreeg op het bureau verschillende bekeuringen. De scooter die de jongen had achtergelaten, was kort nadat de jongen was gevlucht verdwenen.