1e persbericht van dinsdag 25 april 2006

Eindhoven, 25-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee jongens opgepakt na vernielingen

De politie heeft maandagavond rond 21.30 uur in de Pisanostraat een jongen van vijftien en een jongen van zestien jaar oud aangehouden. De twee, afkomstig uit Eindhoven, waren bij een groep die bezig was om op het Blondeelpad een lantaarnpaal te vernielen. De twee worden er ook van verdacht bij een buurtbewoner in die straat een ruit te hebben ingegooid De twee jongens zijn op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt twee mannen aan

Door de politie zijn maandag rond 20.15 uur op de Hemelrijken twee mannen aangehouden.

De mannen vielen een vrouw lastig. Een van de mannen was op de motorkap van de auto van de vrouw geklommen. Toen de vrouw hier iets van zei begon de man tegen haar portierraam te trappen. Als gevolg hiervan brak het raam waardoor de vrouw glasscherven over zich heen kreeg. De twee mannen, een 27-jarige en een 29-jarige Eindhovenaar, zijn ingesloten.

Eindhoven: Man beledigt agenten

De politie heeft dinsdag om 2.35 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politie-agenten stonden op de Wal tijdens een controle. Een taxi stopte voor het verkeerslicht. De Eindhovenaar, inzittende van de taxi, opende de achterdeur van de taxi en begon allerlei verwensingen naar de agenten te roepen. Collegas van de agenten lieten de taxi stoppen op het Stratumseind. De man is daar aangehouden en ingesloten.

Helmond: Politie houdt twee snelheidscontroles

* Op de Aarle Rixtelseweg heeft de politie maandag een snelheidscontrole gehouden van 15.45 tot 18.15 uur. Er werden 2.493 voertuigen gecontroleerd waarvan 82 bestuurders te hard reden. 50 km/u is hier toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

* Op de Houtse Parallelweg is van 19.50 tot 21.30 uur gecontroleerd op snelheid. Hier werden 224 voertuigen gecontroleerd, er reden 22 automobilisten te snel. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.

Eersel: Man aangehouden na huiselijk geweld

De politie heeft dinsdag om 3.00 uur in een woning in Eersel een 39-jarige man uit Eersel aangehouden. De man had tijdens een ruzie zijn vriendin geslagen. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.

Someren: Inbraak in woning

In een woning aan de Hugterweg is dinsdag ingebroken. Een ruit werd vernield. Uit de woning is een CV-ketel weggenomen.

Valkenswaard: Fietsendief opgepakt

De politie heeft maandag om 20.30 uur op de Maastrichterweg een 20-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man werd door politieagenten in burger op heterdaad betrapt toen hij bezig was met het stelen van een fiets bij een seniorenflat. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. De man is voor verder onderzoek de cel ingaan. De fiets is in beslag genomen.

Valkenswaard: Politie houdt snelheidscontrole

Woensdag tussen 7.35 en 9.55 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Dommelseweg. Van de 1.335 gecontroleerde voertuigen reden er 134 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u, op deze weg is 50 km/u toegestaan.