Innovaphone breidt verkoopactiviteiten uit in Nederland - ...

Innovaphone ag

Innovaphone breidt verkoopactiviteiten uit in Nederland - gezamenlijk met TIPTEL B.V. vertegenwoordigd op de TINE 2006.
SINDELFINGEN, Duitsland en AMSTERDAM, Nederland, April 25 /PRNewswire/ --


- VoIP oplossingen voor klein en groot zakelijke markt:

Innovaphone AG (www.innovaphone.com) bouwt zijn verkoopactiviteiten in Nederland uit. Wanneer in de Amsterdam RAI op 26 april 2006 zijn poorten weer openstelt voor de TINE zal ook innovaphone hier vertegenwoordigd zijn. Samen met distributeur TIPTEL B.V. (www.tiptel.nl) laat innovaphone op de belangrijkste vakbeurs van de Nederlandse ICT branche VoIP oplossingen zien voor het gebruik in zowel de klein als de groot zakelijke markt en alle denkbare scenario's waarin deze gebruikt kunnen worden. Van de centrale, volledig IP gebaseerde telefooncentrale tot aan de verbindingen met mobiele deelnemers, thuiswerkers of andere vestigingen. Deze oplossingen zijn te zien bij de gezamenlijke stand van beide ondernemingen in Hal 9, stand 09.102.

Innovaphone AG en TIPTEL B.V. hebben bijna precies een jaar geleden een verkoopovereenkomst voor de Nederlandse markt ondertekend. Op de groeiende vraag naar IP-telefonie oplossingen uit Nederland reageren beide ondernemingen nu met een verkoopoffensief. Doel is, het netwerk van gecertificeerde partners verder uit te breiden: innovaphone streeft in alle landen, waarin zij actief is, een tweetraps verkoop na. Als distributeurs speelt TIPTEL B.V. in Nederland een sleutelrol - ook bij het uitbreiden van het netwerk. Gezocht worden gekwalificeerde IT-leveranciers, die reeds over specialistische knowhow van netwerkbereik beschikken. Het startschot voor het verkoopoffensief zal dit jaar de TINE zijn, die met bijna 300 exposanten de belangrijkste vakbeurs in de Nederlandse ICT branche is. Drie dagen draait alles in de belangrijkste economische metropool van Nederland om IT en communicatie en dat al voor de zestiende keer op rij.

Op de gezamenlijke beursstand in de Randstadhal laten beide bedrijven onder andere een draadloze VoIP oplossing op basis van de VoWLAN technologie zien. Dankzij de tot op heden dominerende DECT-technologie was het weliswaar al langer mogelijk om draadloos via VoIP te telefoneren, maar met deze technologie is het noodzakelijk een apart netwerk te ontwikkelen, wat het eigenlijke grondidee van VoIP - namelijk één netwerk voor alle spraak en data

- tegenspreekt. Bij Voice over WLAN worden daarentegen bestaande WLAN netwerken voor telefonie gebruikt. Weliswaar staat deze technologie nog in de kinderschoenen, innovaphone heeft het zich tot taak gemaakt, de ontwikkeling
- net als bij DECT - van begin af aan actief mee te ontwikkelen. Te zien is zowel de Office versie IP70 van de VoWLAN telefoons als ook de wat robuustere versie IP72.

Bovendien is de IP150 te zien, welke in samenwerking met 'Funke + Huster Fernsig', de telecommunicatie specialist uit Mülheim, ontwikkeld is. De IP 150 is een robuuste IP telefoon voor de inzet in buitengebieden en in industriële omgevingen. De mooi vorm gegeven behuizing van slag- en stofdicht kunststof is zelfs tegen zuren, logen en stoffen op oliebasis bestand. Ondanks alle robuustheid beschikt de telefoon ook over het normale comfort en de betrouwbare functies: De IP telefoon ondersteunt alle kenmerken van de innovaphone PBX' - partner- en groepsfuncties en meervoudige registratie zijn slecht enkele voorbeelden van de vele functies die gebruikt kunnen worden.

Omdat het volume van de beltoon tot 92 db (A) kan worden ingesteld is de oproepmelodie ook van grotere afstanden of in luide omgevingen probleemloos te horen.

Zoals alle oplossingen van innovaphone bieden ook de beide nieuwe producten drie wezenlijke voordelen: Ten eerste zijn beide gebaseerd op de H.323/H.450 en SIP protocollen en zijn daardoor bijzonder goed te gebruiken in velerlei omgevingen. De voordelen liggen voor de hand: volledige benutting van gedane investeringen en de mogelijkheid tot een stapsgewijze migratie naar de nieuwe technologie. Ten tweede kunnen met de VoIP oplossingen van innovaphone alle denkbare scenario's gerealiseerd worden - van het verbinden van mobiele deelnemers en thuiswerkers tot aan complexe enterprise-scenario's met een in principe onbegrens aantal deelnemers. Ten derde waarborgt de opbouw maximale beschikbaarheid en stabiliteit. Dit omdat de innovaphone PBX', die op onafhankelijke VoIP-gateways geinstalleerd is, volkomen onafhankelijk van de server en PC-software werkt. Om te telefoneren is alleen een LAN aansluiting en een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk nodig. Daarbij kan elk apparaat in een (lokaal of interlokaal) netwerk redundant geconfigureerd worden, zodat de PBX de functies van het apparaat automatisch kan overnemen wanneer het apparaat zou uitvallen.

Bij carriers kunnen de media gateways van innovaphone op bijzondere interesse rekenen. Met deze producten kunnen service providers de overgang naar andere telefoonnetwerken mogelijk maken, in Europese landen is dat hoofdzakelijk de overgang naar het ISDN-netwerk. Media Gateways van innovaphone zijn in verschillende groottes verkrijgbaar
- van een S0-aansluiting tot aan meerdere ISDN-30 aansluitingen. Alle Gateways kunnen meervoudig geïnstalleerd worden en zijn uitbreidbaar tot vele gebruikers. Bovendien laat innovaphone op de TINE dit jaar een IP-centrex oplossing zien, speciaal voor Internet Service Providers. Bij deze oplossing kunnen bovendien ook extra applicaties, zoals bijvoorbeeld UMS. CTI en Call-Center functionaliteiten aangeboden worden. Daarbij biedt innovaphone kleine en middelgrote ondernemingen een gehoste' PBX aan.

Ansprechpartner für die Medien

innovaphone AG MÄRZHEUSER | GUTZY

Dagmar Geer (Vorstand Gesellschaft für
Marketing & PR) Wirtschaftsmedienberatung (GbR)

Dr. Petra Wanner-Meyer (Leitung Michael Märzheuser / Jochen Gutzy PR)
Ludwigstrasse 21/Theresienstrasse 6-8
Böblinger Strasse 76
80333 München
D-71065 Sindelfingen
Telefon +49-(0)89-2-88-90-480
Telefon +49-(0)7031-73009-0
Telefax +49-(0)89-2-88-90-45
Telefax +49-(0)7031-73009-99
E-Mail
E-Mail dgeer@innovaphone.de maerzheuser@wirtschaftsmedienberatung.de

pwanner-meyer@innovaphone.de gutzy@wirtschaftsmedienberatung.de Internet www.innovaphone.de Internet
www.wirtschaftsmedienberatung.de