Provincie Drenthe

Dalende trend verkeersslachtoffers zet door
25 Apr 2006

Het aantal verkeersslachtoffers in Drenthe is vorig jaar opnieuw gedaald. Het aantal doden bedroeg 32 hetzelfde cijfer als in 2004 maar het aantal gewonden dat als gevolg van een ongeluk in het verkeer in het ziekenhuis moest worden opgenomen, daalde met zes procent van 387 naar 356. Ook landelijk nam het aantal slachtoffers in het verkeer af.

De Drentse gedeputeerde van verkeer Sipke Swierstra (VVD), tevens voorzitter van het Verkeer- en Vervoersberaad Drenthe, ziet in de cijfers een bevestiging dat de vele inspanningen in de provincie op het gebied van infrastructuur, gedragsbeïnvloeding en verkeershandhaving vruchten beginnen af te werpen. Hij pleit ervoor ook de komende jaren onverminderd door te gaan met verbetering van de infrastructuur en een goede handhaving ten behoeve van de verkeersveiligheid.

Uit onderzoek blijkt dat ongewenst verkeersgedrag een belangrijke oorzaak is van ongevallen. De overheden en organisaties, die samenwerken in het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, doen er alles aan om dit gedrag in de gewenste richting om te buigen. Campagnes zoals tegen bermongevallen en opleidingen ter verbetering van de rijvaardigheid zijn zinvol om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te brengen. Afspraken daarover zijn inmiddels in convenanten met een aantal steden vastgelegd. Ook met de andere gemeenten in Drenthe worden binnenkort overeenkomsten afgesloten.