Gemeente Elburg


Steek de natuur in je (rug)zak!

Komend zomerseizoen kunt u als bezoeker van de Noord- Veluwe samen met uw kinderen nog meer genieten en nog meer ontdekken op de Veluwe. Want vanaf juni wordt de `natuurrugzak' door de regiogemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten gepresenteerd.

In deze rugzak zitten allerlei materialen en ideeën om de Veluwe op een andere manier te ontdekken en te beleven.

Omdat de Veluwe jaarlijks door vele bezoekers en toeristen wordt bezocht zijn de regiogemeenten op het idee gekomen om nog meer aandacht aan de schoonheid van de Veluwe te schenken. Met de natuurrugzak bij u, wordt een wandeling door het natuurgebied nog interessanter en aantrekkelijker. U komt dingen te weten waar u anders nooit achter gekomen zou zijn. Ook zult u de Veluwe van een hele andere kant zien.

De `natuurrugzak'

In eerste instantie is de rugzak voor de kinderen bedoeld, maar voor de ouders is er ook interessante achtergrondinformatie over de Veluwe bijgevoegd. In de rugzak komt een boekje, met daarin een verhaal over een wild zwijntje in de regio Noord- Veluwe. In dit verhaal vertelt het zwijntje over zichzelf, wat hij allemaal tegenkomt en over de avonturen die hij meemaakt. Tijdens de tocht kunnen kinderen verschillende opdrachten maken. Voor deze opdrachten zijn materialen in de rugzak bijgevoegd zoals een loeppotje, waarmee kleine (bodem)diertjes bekeken kunnen worden. Daarnaast bevat de rugzak ook een aantal zoekkaarten waarmee u kan uitzoeken welke dieren, bomen en planten u tegenkomt.

Wanneer verkrijgbaar?

De natuurrugzak zal vanaf juni te huur zijn bij o.a. recreatieondernemers, VVV- kantoren en bezoekerscentra. De rugzak is zo samengesteld, dat hij in de hele regio Noord- Veluwe te gebruiken is. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de Regio Noord- Veluwe via e-mailadres bvdbrand@regionoordveluwe.nl.