Provincie Limburg

Openstelling vacature burgemeester Sittard-Geleen verlengd Gouverneur Frissen heeft afgelopen vrijdag een gesprek gevoerd met de

vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Sittard-Geleen over de vacature van burgemeester in die gemeente. Tijdens dit gesprek de stand van zaken van de benoemingsprocedure besproken. Voor de vacature heeft zich slechts een zeer beperkt aantal kandidaten bij de Gouverneur gemeld. Ter bescherming van de privacy van de kandidaten worden hierover verder geen mededelingen gedaan. Ook de vertrouwenscommissie heeft om die reden van de namen en achtergronden van de sollicitanten geen kennis genomen.
De Gouverneur en de vertrouwenscommissie zijn van mening dat het voor Sittard-Geleen van belang is dat uit een voldoende aantal kandidaten een selectie gemaakt kan worden. In overleg met de vertrouwenscommissie heeft de Gouverneur besloten de minister van BZK te verzoeken de vacature opnieuw open te stellen. De sollicitanten die zich reeds gemeld hebben zullen bij de procedure betrokken blijven. Ook is het verdere verloop van de benoemingsprocedure besproken. Daarbij is geconcludeerd dat het haalbaar is om nog voor het zomerreces de gemeenteraad de openbare voordracht te laten vaststellen. Daarna volgt formele benoeming door de Kroon.

25-4-2006 12:24