Ingezonden persbericht


Persbericht

Nog veel ruimte voor verbetering e-mailbeheer bij overheden, zo blijkt uit tweede jaarlijkse onderzoek naar e-mailarchivering door ZyLAB

FOSE-onderzoek toont toename van strategie omtrent e-mailbeheer tussen 2005 en 2006; 26 procent van de respondenten maakt echter nooit een e-mail back-up, 49 procent heeft moeite met het terugvinden van e-mail van meer dan zes maanden oud

Amsterdam - 25 april 2006 - ZyLAB - een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions - maakt de resultaten bekend van het tweede jaarlijkse onderzoek naar e-mailbeheer, dat is gehouden tijdens de FOSE show. FOSE is de grootste beurs op het gebied van informatietechnologie gericht op de Amerikaanse overheden. Het onderzoek toont aan dat de respondenten weliswaar hun e-mail beter beheren dan voorheen, maar dat er nog veel werk te doen is om emailgegevens snel te kunnen vinden en inzien als dat nodig is.

In 2005 kwam uit het onderzoek naar voren dat alle respondenten e-mail zien als officiële gegevens en dat e-mail een belangrijk communicatiemiddel is binnen hun werkzaamheden. Het onderzoek in 2006 gaat verder in op hoe deze gegevens op dit moment worden beheerd.

"Hoe vaak maakt u een back-up van uw e-mail", was een vraag die in zowel 2005 als 2006 is gesteld. Er was weinig verschil in antwoorden tussen de beide jaren, waarbij er zelfs een daling van 54 naar 52 procent geconstateerd werd in het percentage respondenten dat dagelijks een back-up maakt van de e-mail. Het percentage respondenten dat nooit een back-up maakt van de e-mail steeg van 24 naar 26 procent. Toch hanteert 70 procent van de overheidsorganisaties beleid voor e-mailbeheer. In 2005 was dat nog 65 procent.

Belangrijkste uitkomsten:


· Hoeveel e-mailberichten ontvangt u gemiddeld per dag? 24 procent antwoordde minder dan 25, 38 procent ontvangt 26-50 berichten en 38 procent ontvangt meer dan 50 berichten.


· Hoe vaak maakt u een back-up van uw e-mail? 52 procent zei dagelijks, 12 procent wekelijks, 8 procent maandelijks, 2 procent jaarlijks en 26 procent nooit.


· Maakt uw organisatie gebruik van beleid voor e-mailbeheer? 70 procent antwoordde 'ja', 30 procent 'nee'.


· Kunt u uw e-mailberichten eenvoudig zoeken en vinden? 76 procent antwoordde 'ja'.


· Kunt u e-mailberichten die u meer dan zes maanden geleden hebt ontvangen eenvoudig zoeken en vinden? 51 procent antwoordde 'ja', 49 procent 'nee'.

"We hebben de afgelopen 12 maanden gezien dat er meer gebruik wordt gemaakt van beleid voor e-mailbeheer", aldus Johannes Scholtes, algemeen directeur bij ZyLAB. "Toch lijkt het erop dat dit beleid alom wordt genegeerd, gezien het beperkte aantal mensen dat back-ups maakt van de e-mail. We zijn het er allemaal over eens dat e-mailberichten als officiële gegevens worden gezien. Daarom is het nuttig wanneer deze informatie snel kan worden teruggevonden, ook als deze meer dan een half jaar oud is. Het implementeren van beleid en de bijbehorende technologie voor informatietoegang kan hierbij helpen."

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Information Access Solutions die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.