Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 25 april 2006

Eurindustrial N.V. verwerft logistiek centrum in Nieuwleusen

Vastgoedportefeuille Eurindustrial bestaat nu uit dertien logistieke centra

Eurindustrial N.V. heeft op 25 april een logistiek centrum in Nieuwleusen verworven. Het complex ligt op bedrijventerrein De Grift direct aan de A28. Het logistieke centrum bestaat uit 11.880 m² op- en overslagruimte, 695 m² kantoren en is gelegen op 2,7 hectare eigen grond.

Het logistieke centrum in Nieuwleusen is langjarig verhuurd aan Special Transports Holding B.V., houdstermaatschappij van Westerman Logistics B.V. Dit bedrijf houdt zich met name bezig met warehousing, transport en distributie van gepalletiseerde goederen, tweewielers en lengtegoederen. Een gedeelte van het eigen materieel van Westerman is speciaal voor het transport van deze goederen aangepast. Dankzij deze specialisaties is Westerman in vrij korte tijd uitgegroeid tot een solide, middelgrote organisatie met een eigen wagenpark van vijftig voertuigen. De verkoper werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff Makelaars.

Door de overname van het logistieke centrum in Nieuwleusen groeit het belegde vermogen van Eurindustrial N.V. naar 111 miljoen Euro. De vastgoedportefeuille bestaat nu uit dertien logistieke centra, gelegen in Almere, Beuningen, Herkenbosch, Moerdijk (2), Nieuwleusen, Nuth, Venlo (3), Venray, Zeewolde en Zevenaar. Bij elkaar bestaat de vastgoedportefeuille uit 169.439 m² op- en overslagruimte en 15.402 m² kantoren op 347.609 m² eigen grond. De totale jaarhuur bedraagt circa 9,5 miljoen Euro.

Eurindustrial N.V. is een onafhankelijke vastgoedbeleggingsmaatschappij, die belegt in bedrijfsgebouwen die worden verhuurd aan ondernemingen in de sector logistiek en distributie. Eurindustrial N.V. is opgericht op 2 augustus 1999 en was de eerste aanbieder van beleggingsmogelijkheden in deze sector. Eurindustrial N.V. richt zich uitsluitend op institutionele beleggers. Op dit moment wordt deelgenomen door vijftien institutionele beleggers. Het eigen vermogen bedraagt ruim 63 miljoen Euro.

Eurindustrial N.V. verwacht de komende jaren haar belegde vermogen door onder andere sale- and lease back overeenkomsten flink te kunnen uitbreiden. Ondernemingen in de sector logistiek en distributie concentreren zich namelijk in toenemende mate op hun kernactiviteiten en besteden exploitatie, beheer en financiering van vastgoed steeds vaker uit aan gespecialiseerde bedrijven. Ook de belangstelling van institutionele beleggers voor logistiek vastgoed neemt nog steeds toe.


---

Dit persbericht staat ook op www.eurindustrial.nl.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de directie: De VastgoedKompagnie B.V., J. Pons, telefoon: 026-3764525.