Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 april 2006

Twaalf aanhoudingen bij drugsonderzoek

Hengelo

De afdeling Hengelo van de politie Twente heeft naar aanleiding van een ingesteld drugsonderzoek 12 verdachten aangehouden. Dit onderzoek werd gestart naar aanleiding van twee van huis weggelopen minderjarige Hengelose jongens op 23 februari jl. Het vermoeden bestond dat zij veelvuldig harddrugs gebruikten in een pand aan de Gieskesstraat in Hengelo. De politie stelde de volgende dag een drugsonderzoek in naar dealers en minderjarige gebruikers in Hengelo.

In eerste instantie hield de politie 5 Hengelose jongens aan in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, waaronder de twee weggelopen jongens. Hen wordt het gebruik en/of handel in verdovende middelen ten laste gelegd. Bekend is geworden dat door de jongens geëxperimenteerd werd met verschillende drugssoorten. Ook de hoofdbewoner van het pand aan de Gieskesstraat, een 20 jarige Hengeloër, werd in verband met de handel in drugs aangehouden.

Nader onderzoek bracht de politie op het spoor van 4 Hengelose subdealers. Het gaat hier om twee mannen van 25 en 28 jaar en twee vrouwen van 19 en 28 jaar. Hen zal het handelen in verdovende middelen ten laste worden gelegd.

Op 22 maart jl. deed de politie een huiszoeking bij de hoofddealer, een 47 jarige Hengeloër. Bovendien bestond het vermoeden dat deze man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij de huiszoeking trof de politie het vuurwapen, een pistool, aan met scherpe munitie. Ook werden vijfhonderd xtc tabletten in beslag genomen alsmede achtduizend euro aan contant geld. De hoofddealer zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor het dealen in harddrugs. De leverancier van het wapen, een 45 jarige Hengeloër, kon ook door de politie worden aangehouden.

De 12 verdachten werden allen in verzekering gesteld. Vijf verdachten zijn inmiddels vrij gelaten. Het gaat hier om de wapenhandelaar, 3 subdealers en de hoofdbewoner van het pand aan de Gieskesstraat. (06-028582 en 06-035617)

Vrouw gewond bij aanrijding

Enter

Op maandag 24 april om 07.45 uur vond een aanrijding plaats op de afrit Enter van de N347. Een 40 jarige automobiliste uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk wilde aan het einde van de afrit rechts afslaan richting Rijssen. Op het laatste moment twijfelde de automobiliste en trapte op de rem. Een 39 jarige vrouw uit Kloosterhaar die achter haar reed merkte te laat dat de vrouw remde en reed haar aan. De 40 jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-050798)

Politie houdt dronken bromfietser aan

Almelo

De politie heeft op maandag 24 april om 22.30 uur een 34 jarige Almeloër aangehouden. De man reed al slingerend op zijn bromfiets over de Bornerbroeksestraat in Almelo. Met de rechterkant van zijn stuur kwam hij plotseling tegen een reclamebord aan. Hij kwam ten val en raakte gewond. Politieagenten zagen de gewonde man op het trottoir liggen en schakelden een ambulance in. De 34 jarige werd met letsel aan zijn kin overgebracht naar het ziekenhuis. Daar de man behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aangehouden. In het ziekenhuis werkte de verdachte mee aan een bloedproef. De politie maakt proces-verbaal op. (06-051262)

Politie houdt twee verdachten van mishandeling aan

Almelo

Twee Almelose vrouwen van 54 jaar en 17 jaar zijn op maandag 24 april om 20.00 uur door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De vrouwen werden ervan verdacht eerder op de avond op de Thorbeckelaan in Almelo een 45 jarige vrouw uit die plaats te hebben mishandeld. De vrouwen vlogen elkaar op het nabij gelegen grasveld in de haren. Een langer spelend conflict is vermoedelijk de aanleiding geweest. De 45 jarige raakte licht gewond toen zij door de twee verdachten werd belaagd. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op. (06-051201)

Motorrijder gewond bij aanrijding met fietser

Hengelo

Op maandag 24 april vond om 18.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Hasselerbaan/Westelijke Esweg in Hengelo tussen een motorrijder en een fietser. Zowel de 34 jarige motorrijder als de 21 jarige fietser, beiden uit Hengelo, reden over de Hasselerbaan in dezelfde richting. De fietser reed via het parallel lopende fietspad en wilde ter hoogte van de Westelijke Esweg de rijbaan oversteken. De fietser zag hierbij de motorrijder over het hoofd en verleende hem geen voorrang. Bij de aanrijding die volgde, raakte de motorrijder gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De fietser bleef ongedeerd. De politie stelde een onderzoek in naar de snelheid van de motorrijder, waarbij van een te hoge snelheid niet is gebleken. Tegen de fietser wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-051187)

Auto gestolen

Losser

De politie kreeg op maandag 24 april een melding dat er een auto was ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan de Nijverheidstraat in Losser. De eigenaar, een 55 jarige Haaksbergernaar had de auto op zaterdag 22 april nog op het terrein van zijn autobedrijf zien staan. De diefstal vond plaats tussen zaterdag 22 april 17.00 uur en maandag 24 april 08.00 uur. Het betreft een gele Audi S3 Quattro met het kenteken 56-LR-VG. (06-050794)

Poging diefstal auto's

Borne

Op maandag 24 april werden bij de politie zes aangiften gedaan van poging tot diefstal van een auto. Deze pogingen vonden plaats tussen zondagmiddag 23 en maandagochtend 24 april. De locaties waren Dorsvloer, Doddegras, Baardgras en Weerselosestraat (3x) in Borne. Een van de auto's was verplaatst en werd een eindje verderop in dezelfde straat terug gevonden. In alle gevallen ontstond er schade aan de auto.

Diefstal kabelhaspels

Delden

Bij de politie werd op maandag 24 april een diefstal gemeld van meerdere haspels met daarop roestvrij stalen kabels waarin glasvezel. De diefstal vond plaats tussen zaterdag 22 en maandag 24 april vanaf een bedrijfsterrein aan de Sluisstraat in Delden. Een aantal van deze haspels werd op maandag 24 april in een sloot langs de Kieftenweg in Ambt Delden aangetroffen. De kabels waren verdwenen. Mogelijk dat er getuigen zijn van deze diefstal of van het dumpen van de haspels. Zij kunnen via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000 contact opnemen met de politie. (06-050779)

Doorrijden na aanrijding

Enschede

Een 39 jarige Enschedeër reed op dinsdag 25 april omstreeks 00.18 uur op de Preangerstraat in Enschede tegen twee geparkeerde auto's aan en is vervolgens doorgereden. Getuigen noteerden zijn kenteken en kort daarop heeft de politie Twente hem in zijn woning aan gehouden. De ademanalyse wees 1.75 promille uit en zijn rijbewijs is ingenomen. De verdachte is eerder dit jaar ook al voor een zelfde overtreding bekeurd. Een proces-verbaal wordt tegen de verdachte opgemaakt. (06-051268)

Vernieling van kunst

Enschede

De politie Twente hield op dinsdag 25 april om 02.35 uur een 21 jarige Enschedese man aan in een café op de Oude Markt in Enschede. Even daarvoor had beveiligingspersoneel gezien dat de verdachte een kunstwerk van de AKI op de Oude Markt vernielde. Na verhoor is de man weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. (06-051274)

Bedreiging door ex

Enschede

Een 44 jarige Enschedese vrouw vroeg op dinsdag 25 april om 03.37 uur de politie om hulp omdat zij met de dood bedreigd werd door haar ex, een 45 jarige Enschedeër. Onderweg naar de vrouw stak de verdachte man zijn middelvinger op naar de politieagenten. Daarop hielden de agenten de 45 jarige aan wegens belediging. De verdachte staat bekend bij de politie als veelpleger. Hij is daarom in verzekering gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid voor justitie. De 44 jarige vrouw zal aangifte doen van de bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op. (06-051279)

Hennepkwekerijen opgerold

Enschede

Op maandag 24 april ruimde de politie op twee locaties in Enschede een hennepkwekerij. Om 11.38 uur heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Keuperweg. Op de eerste verdieping van het pand werd een inwerkingzijnde hennepplantage aangetroffen. In totaal nam de politie 935 oogstrijpe planten in beslag. Tegen de bewoners wordt een proces verbaal opgemaakt. (06-0505896)

In een woning aan de Geerdinkszijdeweg deed de politie die dag om 20.41 uur een inval in een schuur. Daar trof zij een inwerkingzijnde hennepplantage aan met 240 planten. Alle planten en apparatuur zijn door de politie in beslag genomen. Tegen de 51 jarige bewoner wordt een proces verbaal opgemaakt. (06-051260)

Monique Oude Wolbers, Sonja Eerhard en Gerdien Rotgers: 053-4555588

---- --