Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

25 april 2006

Zutphen - beginnend bestuurder in de fout

Deze bestuurder bleek 20 jaar en kwam uit Warnsveld. Hij had als beginnend bestuurder teveel gedronken, maar ook als je 50 bent en je haalt nu pas je rijbewijs dan ben je beginnend bestuurder en ook strafbaar als je promillage boven de 0.2 uitkomt ! De jongeman werd dinsdag om 02.15 uur met z'n auto bij Bronsbergen gecontroleerd en blies op het politiebureau 0.4 promille. De jongeman kreeg een boete en krijgt een aantekening in verband met dit delict.

Later in de nacht werd op de Waarden een 44-jarige Zutphen betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies op het politiebureau 0.7 promille en kreeg een boete en een rijverbod.

Zutphen - Lochem - Eerbeek - inbraak/vernielingen bij scholen

Aan de Dr de Visserstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Onbekenden forceerden een raam en men ging er met een computer vandoor.

Bij de St Josephschool sneuvelden in de nacht van zondag op maandag twee grote thermopaneruiten. Het kozijn raakte ook beschadigd.

Ook bij de Cornelis Jetseschool sneuvelden dit weekend enkele ruiten. De politie vraagt omwonenden die iets gezien hebben om contact op te nemen via 0900 - 8844.

Daarnaast doet de politie een dringend beroep op jongeren die soms per ongeluk een raam kapot schieten, om dit thuis te melden zodat de schade geregeld kan worden. De schoolpleinen zijn nu veelal vrij toegankelijk voor jeugdigen en de scholen willen dit graag zo houden. Vinden er teveel vernielingen plaats, dan is men genoodzaakt om andere maatregelen te nemen. Voor de goedwillende jeugd is dat absoluut niet leuk !

Lochem - jongelui gooien stenen van daken. De politie stelt een onderzoek in naar een vijftal jongens die maandagavond op de daken aan de Nieuwstad hebben gelopen en passerende auto's met grote kiezels bekogelden. De politie kreeg de melding rond 21.45 uur en bij de komst van de agenten waren de vogels al gevlogen. Een getuige meldde dat een steen op het dak van zijn geparkeerd staande busje terecht was gekomen. Getuigen kunnen contact met de politie opnemen. Indien men schade heeft opgelopen dan kan men via www.politie.nl aangifte doen.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052 ---- --