Politie Zuid-Holland-Zuid

25/4 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 25-04-2006 o persberichten I

VIS OP HET MENU
GORINCHEM Een 40-jarige man uit Gorinchem is op maandagmiddag 24 april aangehouden in de Westwagenstraat. De man had in een supermarkt vis gestolen, te weten; 2 makreelfilets, vier blikjes ansjovis en een gerookte zalm. Personeel greep hem in de kraag en droeg hem over aan de politie. De man verklaarde wat lekkers te willen eten. Op het politiebureau bleek er nog een dagvaarding voor de man klaar te liggen voor een eerder gepleegde diefstal in maart. Hij werd dan ook heengezonden met twee dagvaardingen.

SNELHEIDSCONTROLE
SLIEDRECHT Het Verkeers Handhavings Team heeft op de Parallelweg een radarsnelheidscontrole gehouden. Dit deden zij op maandag 24 april van 07.30 tot 08.50 uur. Er werden 92 passanten gecontroleerd; 26 bestuurders reden te hard. Dit is 28,5 procent. Zij krijgen een bekeuring.

GETUIGEN GEZOCHT VAN DIEFSTAL FIETS
LEERDAM Op woensdag 19 april j.l. tussen 07.00 uur en 15.30 uur is een fiets gestolen aan de Koningin Emmalaan ter hoogte van het verzorgingstehuis aldaar. De 20-jarige eigenaresse uit Leerdam heeft aangifte gedaan. Inmiddels heeft de politie een brief gekregen van een anoniem persoon. In deze brief wordt de mogelijke fietsendief met concrete gegevens benoemd. Er zou volgens de anonieme melder sprake zijn van zeker zes fietsendiefstallen die door dezelfde persoon met dezelfde auto zouden zijn gepleegd. De politie is op zoek naar de anonieme melder. Hij of zij wordt gevraagd zich bekend te maken bij de politie in Leerdam. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief) of de persoon kan langskomen op het politiebureau.

TEVEEL GEDRONKEN
SLIEDRECHT Een 47-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is op maandagavond 24 april aangehouden op de vluchtstrook op de A15 ter hoogte van Sliedrecht. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. De politie hield de man staande en liet hem een blaastest doen. Hij rook naar alcohol en was onvast ter been. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben; 770 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

VERDACHT
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van maandag 24 april op dinsdag 25 april twee mannen van 35 jaar uit Gorinchem en een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Spijksedijk. De politie controleerde het voertuig waarin de twee zaten. Ze hadden geen id-bewijs bij zich en de bestuurder geen autopapieren. Daarop werden ze aangehouden. Een van de twee ging ervandoor maar werd alsnog in de kraag gevat. In de auto bleek allerlei inbrekerswerktuig te liggen. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.