Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 26 april 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Burgemeester Schalijlaan 36, 40, 50, 52, 58, 62, en 64, bedrijfsunits intern verbouwen.

Merellaan 302, dakkapellen aanbrengen.

Lupinestraat 12, dakopbouw bouwen.

Schollebos, jongerenontmoetingsplaats plaatsen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Goudenregenstraat 64, woning uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 27 april 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 18 april 2006:

Geelvinkbaai 24, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 21 april 2006:

Ferdinand Huyckburg 16, woning zijkant uitbreiden.

Van Speijkstraat 82, dakkapel voorzijde uitbreiden.

Filosofentuin 104, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Mariënwaard 13, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Wijnkoopsbaai 60, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Fazantstraat 64, entreeportaal uitbreiden.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN 2006

aangevraagd

Pluvierstraat 2, langs de Rivierweg


1 meidoorn. De boom is dood. Herplant met een es.

Koerillen 8


1 els wegens schaduwoverlast. Geen herplant. De huidige boom ontwikkelt zijn kroon scheef door de aanwezigheid van te veel andere bomen in het plantvak. De jonge aanplant zou zich daardoor ook niet goed kunnen ontwikkelen.

Duikerlaan 400


1 eik. De boom is dood. Geen herplant in verband met kabels en leidingen.

Dubbelspoor7/Smalspoor 2


1 Robinia. De boom is dood. Geen herplant in verband met kabels en leidingen.

Ringspoor 13


1 conifeer wegens overlast. Geen herplant.

Heer Halewijnburg 27


1 conifeer wegens overlast. Geen herplant.

Openbaar gebied nabij fietspad ten zuiden van sportpark Couwenhoek


7 populieren wegens opdrukken van het asfalt en reconstructiewerkzaamheden. Fietspad wordt opgehoogd. Herplant met 9 elzen die geplant gaan worden in plantseizoen 2006/2007.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de conceptbeschikking liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 22 mei 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 010-2848637.

KAPVERGUNNINGEN 2006

verleend

Openbaar gebied t.h.v. kruising Couwenhoekseweg/Keerkring


4 populieren en 1 iep wegens reconstructiewerkzaamheden (rotonde). Herplant met 1 plataan op de rotonde (plantseizoen 2006/2007)

Openbaar gebied t.h.v. IVEC terrein/Ketensedijk


2 populieren. De bomen belemmeren de bouw van de toekomstige flats en zullen in de toekomst tegen de nieuwbouw aan schuren. Hoogheemraadschap geeft geen toestemming voor herplant.

Bovenstaande verleende vergunningen treden pas in werking 14 dagen na de dag van bekendmaking.

Binnen een termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam.

Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd (vanaf week 17). Volgens artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

De verleende vergunningen liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het informatiecentrum.

INTREKKING KAPAANVRAAG

De kapaanvraag van Merelwijk West, die in week 9 is gepubliceerd, is ingetrokken door de aanvrager, de gemeente Capelle aan den IJssel, mede omdat deze onvoldoende gegevens bevatte voor de toetsing aan de criteria van de nieuwe Bomenverordening 2006. Door het college is besloten deze aanvraag buiten behandeling te stellen. Dit betekent dat de huidige procedure is stopgezet en dat t.z.t. een nieuwe aanvraag zal worden ingediend.

EVENEMENTENVERGUNNING verleend

Het college maakt bekend dat een vergunning is verleend aan:

Dhr. G.J.M. Boerma, namens stichting IJsselconcerten, voor het houden van een Midzomerfestival in het Schollebos op zondag 25 juni 2006 in Capelle aan den IJssel.

EVENEMENTENVERGUNNING aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:

v Gemeente Capelle aan den IJssel, dhr. S.L.C. Huizinga/mw. N.F. Rahman, voor het houden van de Dag van het Park in het Schollebos op zondag 28 mei 2006;

v dhr. D.B. Wattimena, voor het houden van een straatfeest in de Leasestraat op zaterdag 26 augustus 2006.

BESTEMMINGSPLAN SCHENKEL-ZUID

Onherroepelijk

Het college maakt op grond van artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan Schenkel-Zuid onherroepelijk is geworden. Tegen dit bestemmingsplan kan geen bezwaar of beroep meer worden ingediend.

Het bestemmingsplan ligt voor iedereen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, ter inzage bij de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is en de kapvergunningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot
19.00 uur. Het bestemmingsplan Schenkel-Zuid ligt ter inzage bij de afdeling Stedelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis aan de Rivierweg
111, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.