AzG persbriefing over directe gevolgen conflict in Colombia

Artsen zonder grenzen

Uitnodiging

Artsen zonder Grenzen organiseert een briefing voor journalisten over de directe gevolgen van het conflict in Colombia op de burgerbevolking.

Tijdens deze briefing zal Artsen zonder Grenzen een rapport presenteren dat een wereld laat zien van onophoudelijk geweld, van leven zonder een thuis te hebben, van voortdurend vluchten: van dorp naar gevaarlijke sloppenwijken, terug naar dezelfde omstandigheden die ze wilden ontvluchten.

Deze vicieuze cirkel van geweld en angst heeft grote gevolgen op de gezondheid. De Colombiaanse overheid en vele instanties komen onvoldoende tegemoet aan de noden van de slachtoffers van het Colombiaans conflict.

Meer dan 3 miljoen mensen zijn in Colombia op de vlucht geslagen voor het conflict dat al meer dan veertig jaar voortduurt. Duizenden mensen hebben hierdoor geen toegang tot medische zorg en leiden een bestaan van angst en onzekerheid.

Het rapport wordt geïllustreerd met beeldmateriaal van internationaal gerenommeerde fotografen Stephan Vanfleteren, Dana Lixenberg en Jesús Abad Colorado. Het fotoproject is momenteel in Bogotá te zien.

Aanwezig zijn: Katrien Coppens, operationeel adviseur van Artsen zonder Grenzen en Mark van Boekel, recent teruggekeerde medewerker uit Colombia.

Wat: Persbriefing directe gevolgen conflict in Colombia Wanneer: Donderdag 27 april 2006
Waar: Artsen zonder Grenzen, Plantage Middenlaan 14, Amsterdam Tijd: 10.30 - 11.30

Voor meer informatie en bevestiging van deelname kunt u contact opnemen met:

Persvoorlichter Annelies van Dijk, tel 020-5208958 / 06-50505305 annelies.van.dijk@amsterdam.msf.org