Ingezonden persbericht


Persbericht

FileNet wereldwijde standaard binnen Zurich Financial Services

Gecentraliseerd ECM-platform ondersteunt business units wereldwijd

Amstelveen, 25 april 2006 - Het FileNet platform voor Enterprise Content Management, FileNet P8, van FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), marktleider op het gebied van Enterprise Content en Business Process Management-oplossingen, is onlangs door Zurich Financial Services gekozen als wereldwijde standaard. Onderdeel van de implementatie is FileNet Email Manager, waarmee Zurich alle binnenkomende en uitgaande e-mail content door de gehele organisatie veel beter kan organiseren.

"Met het ECM-platform van FileNet kunnen wij image- en workflow-projecten snel en veilig inzetten. En dat levert aantoonbare voordelen zoals minder risico's en operationele kosten en een hogere efficiency en productiviteit", zegt Denis Forin, Hoofd van Zurich's Global IT Infrastructure & Architecture. "Onze bestaande ECM-systemen kunnen met het gedeelde platform worden geïntegreerd. Dit zorgt voor gestroomlijnde en gestandaardiseerde processen die ons een echt concurrentievoordeel leveren."

Stephan Van Herck, senior vice president EMEA FileNet, zegt: "FileNet Email Manager indexeert e-mails automatisch en archiveert deze centraal, geheel volgens een aantal vooraf bepaalde criteria. Het vergemakkelijkt content retrieval en sluit het risico op menselijke fouten zo goed als uit."

Een onlangs uitgevoerd onderzoek door het Engelse IT-marketing consultancybureau Vanson Bourne heeft aangetoond dat een derde van de ondervraagde Europese organisaties bezorgd is niet te beschikken over de juiste capaciteiten om bestaande ECM-oplossingen uit te breiden naar andere afdelingen.

64% slaat content op in operationele silo's. Onder content vallen bijvoorbeeld e-mails, formulieren, images, elektronische records en instant messages. Bijna 60% van de ondervraagde bedrijven integreert content management niet met business process management. Het grootse nadeel hiervan is het verlies aan operationele productiviteit.

Derk-Jan Brand, Country Manager Benelux & Nordic bij FileNet stelt: "Dit onderzoek laat zien dat organisaties wel erkennen dat voor meer productiviteit, content- en process management silo's daadwerkelijk moeten verdwijnen. Door hun oplossingen te bouwen op één enkel platform - zoals het FileNet P8 platform - kunnen organisaties hun successen verder ontwikkelen, uitbreiden naar andere gebieden van de business, technologieën standaardiseren en de tijd, kosten en bedrijfsrisico's ten aanzien van leverancierbeheer aanzienlijk verminderen."

FileNet BV - Bouwerij 34-36, 1185 XX Amstelveen

Tel.: 020 543 1345, fax: 020 543 1363, internet: www.filenet.com

Over Zurich Financial Services Group

Zurich Financial Services Group is een financiële dienstverlener met als core business algemene verzekering en levensverzekering. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zürich, Zwitserland. De organisatie werd opgericht in 1872 en heeft een wereldwijd netwerk van vestigingen en kantoren in Noord-Amerika, Europa, Azië, Latijns-Amerika en andere markten. Er zijn 55.000 medewerkers werkzaam in meer dan 120 landen. (www.zurich.com)

Over FileNet BV

FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) ondersteunt met haar Enterprise Content Management (ECM) oplossingen organisaties bij het nemen van snellere en betere beslissingen door essentiële bedrijfscontent en -processen te beheren, te automatiseren en te stroomlijnen. Organisaties kunnen hierdoor concurrentievoordeel behalen én behouden en beschikken tevens over de connectiviteit die vereist is voor een optimaal bedrijfskritisch besluitvormingsproces.

De uitgebreide mogelijkheden van de FileNet-producten zijn te integreren met bestaande informatiesystemen en bieden rendabele oplossingen om alledaagse business problemen aan te pakken. Sinds de oprichting van FileNet in 1982 hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder ruim driekwart van de Fortune 100-bedrijven, FileNet-oplossingen ingezet om 'mission critical' content en processen optimaal te beheren. Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. De organisatie levert haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen via de eigen wereldwijde sales-, service- en supportorganisaties en tevens via het FileNet ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.


---

Voor redactionele informatie:

Influx PR - Margienke Smit of Gerline van Wijnen

Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: margienke/gerline@influx-pr.com

(Ref: 0806)