Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (25/05)

BERGEN OP ZOOM, 25 april 2006

Politie houdt winkeldief aan
ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag een 22-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden omdat hij had geprobeerd goederen mee te nemen zonder deze eerst te betalen. De man had de prijzenstickers van artikelen verwijderd en stickers met lagere prijzen erop geplakt. De oplichting kwam de man duur te staan. Hij moest mee naar het bureau en heeft een schikkingsvoorstel gekregen.

Politie treft hennepkwekerij aan
ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens een controle in een pand aan de Burgemeester Prinsensingel een drietal kweekruimtes aangetroffen. In totaal stonden daar 1064 oogstrijpe hennepplanten. Door Essent is geconstateerd dat er diefstal heeft plaatsgevonden van energie. De meter is afgesloten. Een onderzoek naar de verdachten wordt ingesteld.

Mannen bedreigd met mes|
ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar een bedreiging die dinsdagochtend plaatsvond aan de Admiraal de Ruijterstraat. Het tweetal belde bij een woning aan voornoemde straat aan om daar in opdracht van Essent het gas en electra af te sluiten. De bewoner vertelde dat hij eerst even met hun opdrachtgever wilde bellen. De mannen hebben hierop buiten gewacht en belde na een half uur weer aan toen zij de bewoner niet terug hadden gezien. Die opende de deur waarbij hij een mes in zijn hand hield en de mannen hiermee bedreigde. Uiteindelijk is de man de woning weer binnengegaan waarna de slachtoffers de politie hebben gebeld. De bewoner was toen de woning al uitgevlucht. De politie stelt een onderzoek in. De slachtoffers hebben aangifte gedaan.

Auteur: Nicolette Bovenhorst