Gemeente Delfzijl

BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

DATUM: 20 april 2006 PUBLIEK

portefeuille burgemeester dhr. mr. C.J.D. Waal

1. Conceptverslag collegevergadering d.d. 11 april 2006.

Conform concept vastgesteld

2. Besluitenlijsten vergadering Burgemeester en Wethouders d.d. 11 april 2006.

Conform concept vastgesteld.

3. Verstrekking van GBA-gegevens aan de afdeling VROM ten behoeve van een woononderzoek.

Het verzoek inwilligen en de afdeling VROM toevoegen als binnengemeentelijke afnemer in bijlage III van bij gaand privacyreglement.

4. Opstellingstekening attracties Pinksterkermis 2006.

De organisator van de Pinksterkermis 2006 of bijgaande conceptbrief meedelen dat wij kunnen instemmen met de opstelling van de kermis indien de in de brief genoemde wijzigingen in de opstelling worden aangebracht in verband met de bereikbaarheid voor de hulpverleningsdiensten bij calamiteiten.

5. Jaarverslag 2005 Jeugdgezondheidszorg (JGZ 0-4 jaar) Thuiszorg Groningen.

1. Het jaarverslag ter kennis nemen.
2. Het jaarverslag ter kennisname overleggen aan de raad.

6. Aanvraag subsidie voor preventieproject "Lekker in je (school)vel" ten behoeve van het Dollard College te Woldendorp.

1. aan het Dollard College te Woldendorp in twee termijnen een aanvullende subsidie toe te kennen van totaal E 1.855,- 2. De kosten ten laste brengen van de post Algemene kosten Openbare Gezondheidszorg en de post kosten Jongerenprojecten.

7. Bezwaarschrift in het kader van de Wet werk en bijstand.

Conform advies Commissie voor de bezwaarschriften sociale zekerheid het bezwaarschrift ongegrond verklaren.

8. Verzoek van Delfzijls Harmonie Orkest (DHO) om een bijdrage in de kosten van een concert ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan.

1. Verzoek afwijzen omdat bij een lustrum niet echt sprake is van een jubileum. 2. DHO overeenkomstig informeren.
3. Brief opstellen in overleg met de (wnd.)secretaris

9. Duurswoldlaan 2 te Delfzijl.

Niet tot aankoop over gaan van het pand Duurswoldlaan 2 te Delfzijl en de dienst Domeinen hiervan op de hoogte stellen door middel van bijgevoegde brief.

10. Overdracht woning Concordiastraat 15 te Delfzijl van de gemeente aan de OMD.

De woning Concordiastraat 15 aan de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl verkopen.

11. Jaarrekening 2005 en begroting 2007 CEVAN automatiseringsdiensten i.l.

1. Voor kennisgeving aannemen.
2. de raad ter kennisneming aanbieden.

12. Aanpassing ADV-regeling.

1. In principe instemmen met de aangepaste regeling; 2. de regeling voor instemming voorleggen aan de OR; 3. de aangepaste regeling vervolgens definitief vaststellen; 4. de vernieuwde regeling intern bekend maken;
5. de aangewezen collectieve ADV dagen tijdig extern bekend maken.

13. Verzoek om geldelijke bijdragen voor de voetbalvereniging Neptunia te Delfzijl voor uitbreiding van de clubaccommodatie op basis van de Verordening subsidiering accommodaties (1/3 regeling).

Aan de voetbalvereniging Neptunia te Delfzijl een bijdrage van E 5.000,00 en een bedrag van E 5.000,00 als renteloze lening te verstrekken Het bestuur van de voetbalvereniging Neptunia informeren middels bijgaande conceptbeschikking.

14. Advies van de Commissie bezwaarschriften algemene zaken inzake het bezwaarschrift van de heer W. Vervaart namens dhr J. Schoonveld tegen de weigering bouwvergunning en vrijstelling te verlenen voor een woning met garage aan de Schafferweg 25A (fictief adres) te Losdorp.


- Bestreden besluit niet herroepen en

- Verzoek om vergoeding van de proceskosten niet honoreren.

15. Aanvraag monumentenvergunning voor de verandering en vergroting voor de bijschuur van een monumentale boerderij aan de Farmsumerweg 59 te Delfzijl. Instemmen met de ontwerp-vergunning ingevolge artikel 16 juncto artikel 11 van de Monumentenwet 1988, inzake het veranderen en vergroten van de bijschuur.

16. Advies van de Commissie Bezwaarschriften algemene zaken inzake het bezwaarschrift van de heer T. Beekhuis cs tegen de sloopvergunning voor de panden aan de Singel 7 en 9 te Delfzijl.


- Advies van de Commissie overnemen en

- Bezwaren niet-ontvankelijk verklaren.

17. Bezwaarschrift in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten.

1. Conform advies het bezwaarschrift ongegrond verklaren; 2. in afwijking van de aanbeveling van de Commissie voor de bezwaarschriften sociale zekerheid geen toepassing geven aan de hardheidsclausule.

18. Bezwaarschrift in het kader van de Wet werk en bijstand.

Conform advies Commissie voor de bezwaarschriften sociale zekerheid het bezwaarschrift ongegrond verklaren.

19. Bezwaarschrift in het kader van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers.

Conform advies Commissie voor de bezwaarschriften sociale zekerheid het bezwaarschrift ongegrond verklaren.

20. Aansturing van de organisatie per 1 mei 2006.

. Notitie "Aansturing van de organisatie per 1 mei 2006"definitief vaststellen; . In het kader van de actieve informatieplicht dit besluit ter kennis brengen van de raad.

21. Contractverlenging Abri's, Billboards en Europanels.

Akkoord te gaan met de offerte contractverlenging voor het leveren, onderhouden en exploiteren van abri's, billboards en europanels.

22. Vaststellen notitie "Minimabeleid 2006" gemeente Delfzijl.

Instemmen met de beleidsnotitie "Minimabeleid 2006"van de gemeente Delfzijl en daarin de volgende beleidspunten vaststellen: 1. In 2006 extra beleid formuleren waarmee aan minima onder de 65 jaar een extra bijdrage per huishouden nog kan worden uitgekeerd (binnen het financieel kader); 2. Regeling chronisch zieken, gehadicapten en ouderen handhaven, bedrag continueren op het bedrag van E 150,-- per huishouden per kalenderjaar; 3. De regeling schoolgaande kinderen voortzetten, met dien verstande dat de doelgroep wordt uitgebreid met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. De bijdragen respectievelijk verhogen naar E 50,-- voor een kind in het basisonderwijs en E 75 voor een kind tot 18 jaar aan het voortgezet onderwijs. Aanvullend een startpakket verstrekken aan ouders waarvan hun kind voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaat. Het startpakket bedraagt eenmalig E 100,--. 4. Het stimuleringsfonds, de volledige kosten vergoeden tot een maximale bijdrage van E 100,-- per gezin en E 25,-- per gezinslid per kalenderjaar. 5. Om de schuldhulpverlening effectiever uit te voeren wordt voorgesteld voor 15 cliënten een cursus "leren omgaan met geld" aan te bieden. VKB verzoeken verzoeken voor de cursus een offerte uit te brengen. 6. De langdurigheidstoeslag ongewijzigd continueren. 7. De gemeenteraad en de sociale raad in kennis stellen van het besluit.

23. Tijdelijke herhuisvesting "Ataturk-Der"en "Gotong Rojong"aan de Huibertplaat.

Een deel van het pand Huibertplaat 40 te Delfzijl voor de periode van 1 september 2006 tot 1 september 2008, of tot het moment waarop het MFC Delfzijl Noord in gebruik kan worden genomen, als verenigingsaccomodatie verhuren aan de Turkse culturele vereniging "Ataturk-Der" en de Javaans-Surinaamse vereniging "Gotong Rojong, zulks met inachtneming van de in de bijlage genoemde bepalingen en randvoorwaarden.

---- --