WiFi 4 FREE: Gratis internet nu ook bij de Bijenkorf Amsterdam

Wifi 4 free

Persbericht
Amsterdam, 25 april 2006

WiFi 4 FREE: Gratis internet nu ook bij de Bijenkorf Amsterdam

WiFi 4 FREE. De naam zegt 't al: WiFi voor niks. Gratis. Zowel voor de gebruiker als de locatie die de draadloze WiFi Internet toegang aanbiedt. WiFi staat voor Wireless Fidelity en dat betekent hoogwaardige, draadloze gegevensoverdracht. WiFi 4 FREE staat voor draadloze Internet toegang op publieke HotSpot locaties én.....dat net zo snel als breedband thuis. De eerste WiFi 4 FREE HotSpot bij de Bijenkorf is te vinden in het filiaal in hartje Amsterdam op de Dam 1. De HotSpot is gesitueerd in het Literair Café op de 4e etage, naast de boekenafdeling.

Met WiFi 4 FREE kun je toegang krijgen tot het Internet, E-mail ophalen en verzenden, bijlagen lezen, streaming audio beluisteren etc., op openbare WiFi 4 FREE HotSpot locaties. WiFi 4 FREE is snel, betrouwbaar, gemakkelijk in gebruik en snel op veel locaties beschikbaar. WiFi 4 FREE is de tegenhanger van de betaalde diensten aangeboden door bekende wireless telecom operators. Bij WiFi 4 FREE hoef je géén kraskaart te kopen, met je GSM géén 0900 betaalnummer te bellen of je credit card tevoorschijn te toveren.

Het bekendste warenhuis van Nederland, de Bijenkorf, heeft besloten om voortaan ook haar klanten als extra dienstverlening de mogelijkheid te bieden om gebuik te maken van draadloze Internet toegang, via het WiFi 4 FREE netwerk. Vanaf nu is het dus ook mogelijk om in de Bijenkorf onder het genot van een kop koffie, een drankje of een overheerlijke lunch via webmail even je E-mail te checken, snel wat informatie op te zoeken etc.

Door WiFi 4 FREE wordt zowel de hardware als de software gratis aan bedrijven zoals hotels, cafés, jachthavens, golfbanen, sportclubs, warenhuizen, wegrestaurants, marina's etc. ter beschikking gesteld. Sterker nog, bij een succesvolle aanpak door de bedrijven is zelfs sprake van een aardig deel in de opbrengst. Gekozen is voor een sterke zend- en ontvangstkwaliteit zodat de bezoekers van de Bijenkorf op elke plek in het Literair Café en zelfs ver daarbuiten nog over een zeer goed Internet signaal kunnen beschikken. Het enige dat de klant hoeft te hebben, is een laptop of PDA die geschikt is om via een WiFi netwerkkaart of ingebouwde antenne de Wi-Fi signalen op te vangen en een vlekkeloze, draadloze Internet verbinding op te zetten. Het is zelfs mogelijk om een beveiligde verbinding met het bedrijfsnetwerk via een VPN op te zetten.

WiFi 4 FREE (www.wifi4free.nl) is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die er naar streeft om dit jaar tot een aantal van zo'n 100-150 HotSpots te komen. Op termijn zal WiFi 4 FREE haar vleugels ook naar de ons omringende landen uitslaan.


- - -