AutoRai

Hyundai lanceert nieuwe Sonata diesel

(4/25/2006)
Hyundai heeft met de nieuwe Sonata 2.0 CRDi VGT vooral in het zakelijke segment een sterke troef in handen. Hyundai levert de zeer complete Sonata DynamicVersion voor een zeer aangename prijs vanaf 27.995 euro met een sterke en zeer zuinige 140 pk (103 kW) common-rail dieselmotor.
Deze volledig in eigen beheer ontwikkelde krachtbron realiseert een gemiddeld verbruik (gecombineerd volgens EG-norm) van 6,1 liter op 100 kilometer. De topsnelheid van de Hyundai Sonata CRDi VGT bedraagt 203 km/u. Binnenkort arriveert overigens ook de Sonata met een 2.0-liter CVVT benzinemotor. De prijs van dit instapmodel (ActiveVersion) bedraagt ⬠22.995.

Met deze twee nieuwe motoren is de modellijn van de Hyundai Sonata compleet. De nieuwe stille, zeer ruime en uiterst comfortabele Hyundai Sonata kwam in februari 2005 op de Nederlandse markt met een 2.4i CVVT benzinemotor van 161 pk (118 kW). Later werd het topmodel, de 3.3i V6 met 235 pk (173 kW) aan het gamma toegevoegd.

De Hyundai Sonata 2.0 CDRi VGT common-rail diesel levert 140 pk (103 kW). De nieuwe en krachtige viercilinder heeft een koppel van 305 Nm bij 1.800-2.500 t.p.m. De Sonata 2.0 CRDi VGT kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde zes versnellingen transmissie of aan een viertraps automatische transmissie waarmee ook sequentieel kan worden geschakeld. Na 10,7 seconden wijst de naald van de snelheidsmeter in de versie met de handbediende transmissie 100 km/u aan. Het model met de automatische transmissie doet daar 11,6 seconden over. De topsnelheid bedraagt 203 km/u. Een roetfilter en een katalysator zorgen ervoor dat de schadelijke uitlaatgassen tot een absoluut minimum worden beperkt.

De Hyundai Sonata 2.0 CRDi VGT wordt door de importeur gepositioneerd in het zakelijke segment als het betaalbare alternatief zonder dat moet worden ingeleverd op kwaliteit, uitrusting en comfort.

Tot het zeer rijke standaard uitrustingsniveau behoren dual stage voor- en zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier, gordijnairbags en ABS met EBD, lichtmetalen 16-inch velgen, mistlampen, een boordcomputer, climate control, parkeersensoren achter en een stuurwiel en versnellingspook die met leder bekleed zijn. Verder zijn ook een in hoogte verstelbaar stuurwiel, actieve hoofdsteunen voor, elektrisch bedienbare ruiten en buitenspiegels, verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een ruitenwisserontdooier, cruise control, airconditioning en een lendensteun in de bestuurdersstoel standaard.

De StyleVersion (vanaf ⬠29.995,-) voegt daar ESP met BAS, lichtmetalen 17-inch velgen en 225/50 VR 17 Dunlop-banden, een privacy achtergordijn, een Air Quality System en een automatisch dimmende binnenspiegel aan toe.

Optioneel is de Hyundai Sonata verkrijgbaar met een automatische transmissie (vier versnellingen met sequentiële bedieningsmogelijkheid) en een verstelbare middenarmsteun met opbergbox voor een meerprijs van ⬠2.300. Lederen bekleding met verwarmbare voorstoelen en elektrische verstelling van de bestuurdersstoel kost ⬠2.295. Het Electronic Stabily Program (ESP) met Brake Assist (BAS) en Traction Control System (TCS) kost als extra voor de DynamicVersion ⬠995. Het elektrisch bedienbare schuif-/kanteldak kost ⬠895.

De Hyundai Sonata 2.0i CVVT ActiveVersion wordt â met een prijs vanaf ⬠22.995 â het nieuwe instapmodel van de Sonata-lijn. De DynamicVersion kost ⬠24.995,-. Dit model levert 145 pk (106 kW) bij 6.000 t.p.m. Deze motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Een automatische transmissie wordt als optie aangeboden. Het gemiddelde verbruik met de handgeschakelde transmissie ligt op 7,8 liter per 100 kilometer. De topsnelheid van de handgeschakelde versie bedraagt 202 km/u. Voor de automaat is dat 194 km/u.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster