Politie Gelderland-Zuid

Verdachten bekennen meerdere inbraken

Bommelerwaard, 25-04-2006 o Het Woning Inbrakenteam van politiedistrict De Waarden heeft in haar onderzoek naar de inbraken, drie verdachten aangehouden. Het betreft een 19-jarige man uit Rossum, een 23-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden uit Hedel. Door deze aanhoudingen zijn een aantal inbraken in de Bommelerwaard opgelost.

De 19-jarige man is maandag aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van woninginbraken in Zaltbommel, Ammerzoden en Hurwenen. Bij die laatste inbraak probeerde de verdachte ook de auto weg te nemen.
Daarnaast wordt de man verdacht van twee schuurinbraken, een bedrijfsinbraak, een autokraak en een diefstal van een bedrijfsauto; alles is gepleegd in Zaltbommel.
De 23-jarige verdachte is zaterdag aangehouden en zit nog steeds vast; hij wordt als medepleger van de inbraken verhoord. Op 11 april is de vrouw aangehouden voor heling van gestolen goederen. Na het afleggen van verklaringen is zij op 13 april weer in vrijheid gesteld.
Alle strafbare feiten vonden de afgelopen drie weken plaats.

Gestolen goed retour
Inmiddels zijn enkele goederen door de rechercheurs terug gevonden. Het gaat om een motor en drie fietsen. Nadat de technische recherche deze goederen had bekeken op eventuele bruikbare sporen voor het politieonderzoek, is alles teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De rechercheurs van het Woning Inbrakenteam zetten het onderzoek voort. Daarbij worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. (01)