Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vrouw gewond na aanrijding met fietsers

Publicatiedatum: 25-4-2006 14:28:08

Dieren - Een 59-jarige vrouw uit Dieren is maandagmiddag op de Nieboerstraat in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze tegen twee fietsers was gebotst. Dat gebeurde omstreeks kwart voor twee, toen de Dierense door nog onduidelijke oorzaak met haar fiets op de verkeerde weghelft terecht kwam. Twee andere fietsers, een 72-jarige man en een 66-jarige vrouw, eveneens uit Dieren, werden daarbij geraakt. Zij kwamen uit tegenovergestelde richting en waren bij het ongeval ongedeerd gebleven. De 59-jarige vrouw had een verwonding aan het hoofd en pijnklachten aan arm en heup en is naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rhedenaar (19) verdacht van mishandelen plaatsgenoot
Publicatiedatum: 25-4-2006 14:27:21

Rheden - De politie heeft maandagavond een negentienjarige jongen uit Rheden aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht eerder op de avond op de Schaarweg in zijn woonplaats een zeventienjarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De twee zouden elkaar al eerder op straat ontmoet hebben en onenigheid met elkaar hebben gehad. Bij een treffen later op de avond zou de Rhedenaar het slachtoffer een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer vluchtte daarop weg en waarschuwde de politie. Die ging op zoek naar de negentienjarige en hield de knaap later op aanwijzen van het slachtoffer aan. De jongen gaf toe een kopstoot te hebben uitgedeeld. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer bleek geen uiterlijke verwondingen te hebben opgelopen maar deed wel aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer onder invloed doorgereden na aanrijding
Publicatiedatum: 25-4-2006 14:26:42

Arnhem - Een 71-jarige Arnhemse automobilist is maandagavond door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De man zou volgens getuigen op de Middenweg twee geparkeerd staande auto's hebben aangereden. Daardoor was schade ontstaan. Na de aanrijding reed de Arnhemmer door zonder zich bekend te maken. Door de getuigen werd het kenteken van de wagen van de Arnhemmer aan de politie doorgegeven. De man werd even later thuis aangetroffen en bleek onder invloed van alcohol. De Arnhemmer had zelf verklaard zich niet bewust te zijn geweest van het veroorzaken van een aanrijding maar had toegegeven over de parkeerplaats aan de Middenweg te hebben gereden. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vijf verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 25-4-2006 14:26:05

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandag vijf verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in de stad. Op de Hanzestraat werd een 42-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De vrouw zou met een fles drank een winkel zijn uitgelopen maar werd daarbij betrapt door beveiligingspersoneel. Na ontdekking zette de Arnhemse het op een lopen maar kon met hulp van omstanders in de kraag worden gevat en aan de politie worden overgedragen. De vrouw moet binnenkort voorkomen. Twee meisjes van dertien en vijftien uit Malden werden aangehouden bij een winkel aan de Ketelstraat. De twee worden ervan verdacht bij twee verschillende zaken kleding en schoenen te hebben gestolen voor een totaal bedrag van ruim 270 euro. Het duo viel door de mand bij het verlaten van een van de winkels, waarbij het diefstalalarm afging. Bij een zaak aan de Grote Oord werd een 45-jarige Arnhemmer betrapt toen hij met een home-cinemaset naar buiten liep zonder af te rekenen. De man werd ook aan de politie overgedragen en is in verzekering gesteld. Hij wordt beschouwd als veelpleger. Een 31-jarige Arnhemmer werd betrapt bij een zaak aan de Oostburgwal toen hij enkele flesjes bier had meegenomen zonder te betalen. De Arnhemmer werd door winkelpersoneel aan de politie overgedragen en is later na verhoor weer vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---