Ingezonden persbericht


Nog eenvoudiger digitale lessen ontwikkelen met nieuwe versie SMART Board-software

Versie 9.5 vergroot gebruiksgemak voor leraren

Houten, 25 april 2006 - SMART Technologies Inc. introduceert een nieuwe versie van de SMART Board-software, waarmee leraren nog eenvoudiger digitaal lesmateriaal kunnen samenstellen, beheren en gebruiken. Versie 9.5 is beschikbaar in het Nederlands, ondersteunt Microsoft Windows en Apple Mac OS X en wordt standaard meegeleverd met de SMART Board interactive whiteboards. Gebruiksgemak staat voorop bij deze meest gebruikte software voor interactieve whiteboards ter wereld. SMART Board-software 9.5 biedt meer content dan de vorige versie en is voorzien van een zoekfunctie op steekwoorden en integratiemogelijkheden voor multimedia.

Versie 9.5 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met leraren en gaat uit van de basisfunctionaliteit en intuïtieve interface waar gebruikers van de SMART Boards in het onderwijs al jaren mee werken. De Notebook-software is de whiteboard-applicatie binnen SMART Board-software 9.5. Deze biedt toegang tot de digitale content en geeft leraren en studenten alle vrijheid om met digitale inkt aantekeningen te maken. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de Notebook-software digitale content te creëren, te gebruiken en op te slaan. Met de Gallery-functionaliteit kunnen gebruikers eigen content toevoegen aan de ruim 6.000 meegeleverde afbeeldingen, achtergronden, audio en Macro Media Flash- en videobestanden.

Leraren en studenten die werken met SMART Board interactive whiteboards en softwareversie 9.5, kunnen voortaan de Notebook-software ook op hun thuis-pc zetten. Leraren kunnen daardoor lessen voorbereiden wanneer het hen uitkomt. Studenten, die Windows- of Mac-besturingssystemen gebruiken, kunnen de lessen thuis opnieuw bekijken en hun huiswerk maken. Versie 9.5 is een gratis upgrade voor gebruikers van het SMART Board interactive whiteboard.

"Overal ter wereld stappen onderwijsinstellingen over op SMART Board. Deze interactive whiteboards beïnvloeden de betrokkenheid van leerlingen positief en helpen leraren bij het efficiënt voorbereiden van hun lessen", zegt Nancy Knowlton, bestuursvoorzitter en co-CEO van SMART. "Die invloed wordt voor een belangrijk deel bepaald doordat leraren dankzij het SMART Board in staat zijn relevant, digitaal lesmateriaal op elk moment spontaan op te roepen en te gebruiken. SMART Board-software 9.5 biedt leraren de benodigde flexibiliteit om bijvoorbeeld vragen van leerlingen snel te beantwoorden."

SMART Board-software 9.5 voor Windows- en Mac OS X-besturingssystemen is nu beschikbaar. Bestaande SMART-klanten kunnen versie 9.5 gratis downloaden op www.smarttech.com/support/sofware. SMART Board-software 9.5 wordt gratis geleverd bij alle nieuwe bestellingen van SMART Board interactive whiteboards, Sympodium interactive pen displays en AirLiner draadloze slates. Aanvullende informatie en de softwarespecificaties zijn te vinden op www.smarttech.com.

# # #

Over SMART Technologies, Inc.
SMART Technologies, Inc. is de producent van de SMART-producten en is zowel industrieel pionier als marktleider in een variëteit van inventieve presentatiemiddelen. Bedrijven als Texas Instruments, BMW, Boeing, Ford en NASA gebruiken naar volle tevredenheid de SMART-technologie. Als ISO 9001-gecertificeerde organisatie met meer dan 500 medewerkers werkt SMART Technologies, Inc. in een alliantie met computergigant Intel Corporation aan het verder uitbreiden van de mogelijkheden en het creëren van nieuwe revolutionaire ontwikkelingen. VSV Nederland bv importeert en levert SMART-producten binnen de Benelux via een netwerk van onafhankelijke resellers.

Voor meer informatie, digitaal fotomateriaal of een demonstratie van SMART Board interactive whiteboards:

VSV Nederland bv
Ingrid van den Berg
Telefoon: 030 - 637 93 87
E-mail: i.vandenberg@vsvint.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis / Marjan Kok
Telefoon: 030 - 656 50 70
E-mail: smartboard@lvtpr.nl