Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 25 april 2006

Afsluiting Oldenzaalsestraat in verband met bouw gemeentehuis

Ten gevolge van de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Denekamp, zal in week 17, van 24 tot en met 28 april aanstaande, een schutting geplaatst worden langs de bouwplaats. Als gevolg hiervan zal in deze week de Oldenzaalsestraat tussen de Wilhelminastraat en de Burgemeester Hoogklimmerstraat afgesloten zijn voor alle verkeer. Na deze week zal dit gedeelte van de Oldenzaalsestraat gedeeltelijk afgesloten blijven voor het verkeer. Er zal eenrichtingsverkeer ingesteld worden vanuit de richting van Nordhorn. Dit eenrichtingsverkeer geldt tijdens de gehele periode van de bouw van het gemeentehuis.

Toelichting

Aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp zal het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Dinkelland worden gerealiseerd. Om de bouw van het nieuwe gemeentehuis te kunnen voorbereiden, moet er een bouwplaats ingericht worden. Voor deze bouwplaats moet een gedeelte van de openbare ruimte gebruikt worden. Als gevolg hiervan zal de oostelijke rijbaan van de Oldenzaalsestraat (tussen de Burgemeester Hoogklimmerstraat en de Wilhelminastraat) niet meer door het verkeer gebruikt kunnen worden.

Om het verkeer in de kern veilig af te kunnen wikkelen en de bereikbaarheid van de kern Denekamp acceptabel te houden, zijn verkeersmaatregelen nodig. Zo wordt er op de Oldenzaalsestraat tussen de Wilhelminastraat en de Burgemeester Hoogklimmerstraat eenrichtingsverkeer ingesteld in de richting van noord naar zuid (vanuit de richting Nordhorn). Om de veiligheid op het betreffende weggedeelte verder te verhogen zal hier een maximumsnelheid van 30 km/uur worden ingesteld.

Voor bestemmingen ten noorden van de bouwplaats, met name het noordelijke (kern-)winkelgebied en de noordelijke woonwijken, zal een omleiding worden aangegeven via de Scandinaviëroute en Sombeek. Fietsers kunnen in de bouwfase gebruik maken van het westelijke fietspad . Door het aanbrengen van extra onderborden zal het op dit fietspad tussen de Hoogklimmerstraat en de Grotestraat berijden in twee richtingen worden toegestaan.

De omleidingsroutes worden door middel van borden duidelijk aangegeven.

De verkeersmaatregel houdt dus het volgende in:

- in week 17: gehele afsluiting weggedeelte Oldenzaalsestraat tussen de Burgemeester Hoogklimmerstraat en de Wilhelminastraat voor alle verkeer
- vanaf 1 mei: eenrichtingsverkeer op de Oldenzaalsestraat (gedeelte Wilhelminastraat-Sloetstraat) van noord naar zuid (vanuit richting Nordhorn)
- een maximum snelheid van 30 km/uur op dit wegvlak

Schuttingproject voor Dinkellandse basisscholen

De vijftien basisscholen van de gemeente Dinkelland beschilderen in de weken voor en na Pasen de schuttingpanelen die vanaf mei rond de bouwput van het nieuw te bouwen gemeentehuis komen te staan. Op elke school heeft een aantal kinderen onder leiding van een kunstenaar het thema 'Plattegronden' uitgewerkt. De resultaten tot nu toe zijn prachtig. Alle 120 platen vormen straks samen één geheel, met straten, pleinen, openbare gebouwen, huizen, enz. Die eenheid in werken op 15 verschillende locaties kon alleen bereikt worden door een intensieve samenwerking van de betrokken kunstenaars. Die eenheid is ook het uitgangspunt van de gemeente Dinkelland. Na een wat stroef verlopen fusieperiode van de drie oude gemeentes Denekamp, Ootmarsum en Weerselo, richt men nu de blik vooruit en is de basisscholen gevraagd medewerking te verlenen aan dit project. De basisscholen hebben hier positief op gereageerd, waarna een projectgroep de organisatie ter hand heeft genomen. Wanneer de laatste school haar panelen klaar heeft, zal de schutting in de laatste week van april worden geplaatst. Het loont zeker de moeite om dan eens een kijkje in Denekamp te gaan nemen ! In het najaar start een tweede project, waarbij alle basisschoolkinderen tegeltjes gaan maken die een permanente plek in het nieuwe gemeentehuis zullen krijgen.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team communicatie, Birgit Boode, telefoonnummer 0541-854 185 of b.boode@dinkelland.nl.


---- --