Ingezonden persbericht


Persbericht

25 04 2006

Delfts team wint teamprijs tijdens Race of the Classics

Het Delftse scheepsbouwteam van Hogeschool INHOLLAND-Delft heeft tijdens de Race of the Classics de Race Achievement Award gewonnen, de prijs voor het beste team. De race met klassieke schepen is de grootste van Europa en vond plaats van 17 t/m 23 april. Er deden achttien teams met in totaal circa 350 studenten mee. Qua zeilprestaties eindigde het Delftse team in de eindklassering in de onderste regionen.

"Ons schip, de Abel Tasman, is groot en niet echt snel", zegt teamcaptain René Heymen. "Er zitten dan ook veel mensen op. We waren met dertig leden, het derde team qua grootte, en het grootste debuterende team tot nu toe. Dat maakt het winnen van de Race Achievement Award extra bijzonder." De race kende verschillende 'sub-prijzen', onder andere voor de verschillende etappes. In de commissie die de Award uitreikt, zitten mensen van de organisatie van de ROTC en van ING Recruitment. "Er werd gekeken naar teambuilding, organisatie en sponsoring. Het is opvallend dat juist wij hem gewonnen hebben, omdat veel andere teams uit studenten van bedrijfskundige en managementstudies bestaan".

Hij vertelt dat het tijdens de race continu flink aanpakken was. "Als lid van de bemanning moest ik drie uur op en drie uur af. De drie uur dat ik niets hoefde te doen, gebruikte ik vooral om te slapen." Andere opvarenden hadden een minder actief rooster en zeilden drie uur op en zes uur af. "Zij kookten dan vooral, of deden andere nuttige dingen. Ze waren geweldig, want als ik checkte of mensen wel hun taken uitvoerden, waren ze meestal al bezig. Er werd ook veel gekaart aan boord, en gekoehandeld, en weet ik wat nog meer," zegt René. De start vond plaats in Rotterdam. De eerste etappe bracht de teams naar het Belgische Oostende. Daarna was Lowestoft, aan de overkant van het Kanaal, aan de beurt. De derde en laatste etappe had de haven van Amsterdam als bestemming.

Einde persbericht