Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/4)

OOSTERHOUT NB, 25 april 2006

Politie pakt rijbewijs af van dronken doorrijder

SPRANG-CAPELLE: Een dronken automobilist veroorzaakte op maandag 24 april om 17.30 uur een aanrijding op de Poolsestraat in Sprang-Capelle. De man botste tegen een stoeprand en botste vervolgens op een hekwerk bij een woning. Daarbij ontstond schade maar de verzoorzaker ging er vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen noteerden zijn kenteken en gaven dat meteen door aan de meldkamer van de politie. Op die manier konden agenten de verdachte traceren en arresteren. Het ging om een 20-jarige inwoner van Geertruidenberg. De man was onder invloed van alcohol en moest om die reden een ademanalyse ondergaan. Dat leverde een uitslag van 585 ug/l op, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien deze hoge uitslag raakte de man meteen zijn rijbewijs kwijt en volgde er een proces-verbaal. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uren opgelegd.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Arrestatie na huisvredebreuk
LAGE ZWALUWE: Op verzoek van het bestuur van de Stichting Welzijn voor Ouderen verwijderde de politie op maandag 24 april een man uit buurthuis Den Domp. Dit buurthuis is gevestigd aan het Plantsoen in Lage Zwaluwe. De 52-jarige inwoner van Lage Zwaluwe was in twee brieven duidelijk gemaakt dat hij niet langer welkom was in het buurthuis. Op maandag 24 april kwam hij rond 14.00 uur toch weer binnen en wilde ondanks herhaaldelijk aandringen niet vertrekken. De politie moest er aan te pas komen en de agenten arresteerden de verdachte. In het politiebureau kreeg hij proces-verbaal voor het misdrijf huisvredebreuk.

Auto gestolen bij woninginbraak

LAGE ZWALUWE: Bewoners van de Ameroever in Lage Zwaluwe missen na een inbraak in de woning ook hun auto. Inbrekers drongen in de nacht van maandag 24 april op dinsdag 25 april de woning binnen. Dat gebeurde vermoedelijk tussen 21.00 uur en 05.30 uur. De daders kwamen de woning binnen door gaatjes te boren in het raamkozijn. Via de gaatjes bedienden zij de hendel om het raam te openen. De daders namen naast de autosleutels, audioapparatuur, een geldbedrag, bankpassen en mee. Met behulp van de autosleutels gingen de dieven er met de auto vandoor. Het gaat om een Volo, type XC-90 voorzien van het kenteken 96-SJ-XF. De politie nam een aangifte op, stelt een buurtonderzoek in en laat de technische recherche sporen veilig stellen.

Hulpverlening door politieagenten

RAAMSDONKSVEER: Ambulancepersoneel en politieagenten werden op maandagmiddag 24 april geroepen bij een onwel wording op de autosnelweg A-27. De bestuurder van een personenauto stond stil op de vluchtstrook. De 31-jarige man uit Voorburg werd vanwege hartklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie parkeerde zijn auto op een carpoolplaats en zorgde ervoor dat zijn persoonlijke bezittingen in het ziekenhuis terecht kwamen.

Nieuwe bank belandt op wegdek

RAAMSDONKSVEER: Surveillerende agenten zagen een bankstel op de rijbaan van de autosnelweg A-27 liggen. Gezien de verkeersdrukte leverde dit gevaar op. De agenten ondernamen meteen actie en zetten het verkeer op de A-27 volledig stil, om vervolgens het bankstel naar de berm te slepen. Kort hierna verscheen de eigenaar, die de bank net had opgehaald in Oosterhout. Bij het vervoer had hij de bank niet vastgebonden op de aanhanger, waardoor de bank eraf viel. Mede vanwege de ontstane gevaarzetting kreeg de 74-jarige man uit Dussen een proces-verbaal vanwege de afvallende lading. Dit voorval vond plaats op maandag 24 april om 11.20 uur.

Toeristen bestolen op parkeerplaats

GILZE: Een Zweeds echtpaar bracht de nacht van 24 april op 25 april 2006 door op een parkeerplaats langs de snelweg A-27 ter hoogte van Hank. Ze sliepen in hun camper. Rond 03.45 uur werden ze wakker omdat hun camper wiebelen. Eenmaal uit bed zagen ze twee mannen. Een was in de camper op zoek naar buit, terwijl de ander buiten op de uitkijk stond. Het dievenduo zag kans om weg te vluchten en ging er vandoor met een mobiele telefoon en een portemonnee. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Puber (14) duwt meisje (9) in het water

RAAMSDONKSVEER: Drie minderjarige jongens (14, 15 en 16 jaar) oud zijn door de politie opgepakt. Dit gebeurde op verdenking van het feit dat zij een 9-jarige meisje in het water hadden geduwd. Het voorval vond plaats op maandag 24 april rond 16.00 / 16.30 uur bij de vijver aan de Omschoorweg / Julianalaan. Het kind was met leeftijdgenootjes een balspel aan het spelen. Op een gegeven kwam de bal in het water terecht, waarbij het 9-jarige meisje de bal uit het water viste. De drie oudere kinderen gooiden vervolgens de bal opnieuw in het water, waarbij het slachtoffer het water in geduwd werd om de bal te halen. Haar moeder maakte melding van het feit. In het politiebureau werd het drietal aan de tand gevoeld, waarbij de 14-jarige verdachte bekende dat hij degene was die het meisje in het water had geduwd. Hij zag tijdens het verhoor wel in dat hij te ver was gegaan in zijn balorige gedrag. De politie legt de zaak voor aan het Openbaar Ministerie voor wat betreft de strafrechterlijke vervolging van de jongen.

Brand verwoest drie autos in Gilze

GILZE: Op dinsdag 25 april kwam rond 01.00 uur bij de
gemeenschappelijke meldkamer van politie, brandweer en GGD een melding binnen van brand op de Haakbus. Ter plaatse stond een personenauto volledig in brand. Doordat de tank van het brandende voertuig scheurde ontstond er een groot vuur rondom het voertuig. Hierdoor beschadigde het vuur ook twee auto's die naast het brandende voertuig stonden. Ook ontstond er schade ontstaan aan beplanting van een tuin. De drie wrakken zijn na afloop weggesleept door een takelbedrijf. Volgens eigenaar van het voertuig had hij zijn auto omstreeks 17.00 uur geparkeerd en waren er geen bijzonderheden. Over de toedracht van brand is op dit moment nog niets bekend.

Gestolen auto terug gevonden

WAALWIJK: De politie vond maandagmiddag 24 april een gestolen auto terug in de Orteliusstraat. De agenten zagen de auto staan tijdens hun surveillance en bij controle van het kenteken bleek het om een gestolen auto te gaan. De rode Seat Ibiza was op 23 maart jl. gestolen in Veendam. De politie heeft de auto laten veiligstellen door een takelbedrijf en laat de auto op sporen onderzoeken door de technische recherche.

Auteur: Jeroen Steenmeijer