Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 april 2006

Politie arresteert 5 mannen na steekpartij

TILBURG Agenten hebben gisteren, vroeg in de avond, vijf mannen aangehouden die verdacht worden van het plegen van openlijke geweldpleging.

Rond 18.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een steekpartij in de Twentestraat te Tilburg. Direct zijn diverse politie-eenheden ter plaatse gegaan. Ter plaatse werd de omgeving afgezet.

In de Twentestraat troffen de agenten, een 29 jarige man, afkomstig uit Tilburg aan. De man zat op de grond en had diverse verwondingen. De kleding die hij droeg was doordrenkt met bloed. Nadat de agenten de man hadden aangesproken en hulp wilde verlenen, weigerde hij alle vormen van hulp. Omdat hij weg wilde lopen hebben de agenten de man aangehouden in afwachting tot de ambulance gearriveerd was. De man is vervolgens overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. Een ingesteld onderzoek ter plaatse wees uit dat vier verdachten, in de leeftijd van 18, 19, 21 en 26 jaar, allen afkomstig uit Tilburg, enige betrokkenheid hadden aan de steekpartij. Deze vier mannen werden in de Twentestraat aangehouden. De vijfde verdachte, een 22 jarige man, eveneens afkomstig uit Tilburg, die op dat moment niet meer in de omgeving was, melde zich later op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid. Alle vijf de verdachten werden, lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer bleek na onderzoek, meerdere steek- en snijwonden te hebben. Zijn toestand is niet ernstig te noemen. De aanleiding van deze steekpartij wordt onderzocht.

Man aangehouden na aanranding peuter

TILBURG Agenten van het zedenteam van het politiedistrict Tilburg hebben gisterochtend, rond 08.00 uur, een 30 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 3 jarig kind op 02 maart jl. te hebben aangerand. De moeder van het kind, een 35 jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg, heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Op donderdag 02 maart jl. rond 18.00 uur, was de aangeefster met haar 3 jarig zoontje in een snackbar in de Hasseltstraat te Tilburg. Er waren op dat moment ongeveer 10 klanten in het etablissement aanwezig. Tijdens het wachten maakte haar zoontje gebruik van het toilet.

Toen het jongetje klaar was en terug wilde lopen naar zijn moeder, werd hij van achteren vastgegrepen door een voor hem onbekende man. De man greep hem bij zijn nek en begon hem in zijn gezichtje te zoenen. Als reactie begon het kind te schreeuwen waardoor hij de aandacht van zijn moeder en andere bezoekers trok. Op dat moment greep de man de jongen nog steviger vast en zoende hem nogmaals. Toen de moeder begon te gillen liet de man het kind los en verliet de zaak. Buiten het feit dat het kind erg overstuur was, had hij ook enkele schrammen in zijn nek, die veroorzaakt waren door de man.

De politie werd over dit voorval in kennis gesteld en stelde een onderzoek in. Dit onderzoek, waarbij onder andere diverse getuigen gehoord werden, leidde de rechercheurs naar de 30 jarige man. De man ontkent alle betrokkenheid.

Winkeldief aangehouden

TILBURG Gistermiddag hebben agenten op het Lourdesplein een 26 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had bij de bloemenkiosk van een supermarkt een plant weggenomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor openstaande boetes

TILBURG Agenten hebben gisteren, kort na 17.00 uur op het Besterdplein te Tilburg een 49 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden. De man bleek nog een vonnis te hebben openstaan van 5 dagen. De man is ingesloten. Kort na middernacht troffen agenten in de Goirkestraat te Tilburg een 32 jarige man, afkomstig uit Tilburg. Ook deze man bleek na controle een vonnis te hebben openstaan van 6 dagen. Ook deze man werd ingesloten.

Politie onderzoekt inbraak drogisterij

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de inbraak in een drogisterij, gevestigd op het Wagnerplein te Tilburg. Tussen 18.00 uur gisteravond en 03.00 uur vanmorgen, werd er ingebroken in een winkelpand, gevestigd in een overdekt winkelcentrum. Gelet op de aangetroffen situatie hebben de verdachte de winkel via het dak kunnen bereiken. Op het dak troffen agenten op diverse plaatsen gaten aan die toegang gaven tot de drogisterij. In de winkel was de meterkast kapot geslagen. Uit de zaak werden geen goederen weggenomen. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Man aangehouden tijdens voetbalwedstrijd Willem II Zwolle

TILBURG De politie spreekt over een rustig verloop tijdens en na de voetbalwedstrijd Willem II FC Zwolle. Tijdens de wedstrijd hebben agenten een 27 jarige man, afkomstig uit Hoogerheide aangehouden. De man was in het supportersvak opgevallen omdat hij met goederen gegooid had. Tijdens controle kon de man niet voldoen aan de
legitimatieplicht. Hierop hebben de agenten hem aangehouden. Onderweg naar het politiebureau toonde hij een geldig legitimatiebewijs. Toen de agenten hem vroegen waarom hij dat niet gedaan had tijdens de eerdere vordering, gaf hij aan dat hij wilde weten tot hoever hij kon gaan. Gevolg is dat tegen de man nu proces verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Desirée Brabers