Onderhoud onroerend goed hoger op de politieke agenda

Fosag

Het onderhoud van onroerend goed moet een prominente plaats krijgen op de politieke agenda. De brancheorganisatie schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche FOSAG vindt dat de overheid het onderhoud van onroerend goed moet stimuleren door:


- invoering van de fiscale aftrekbaarheid van onderhoudskosten;
- uitvoering overheidsopdrachten binnenschilderwerk verplicht in de winterperiode.

Tijdens het innovatiecongres van FOSAG stelde voorzitter Jan van Walsem dat goed onderhoud van onroerend goed (totale waarde 3.000 miljard euro) economisch en maatschappelijk belangrijk is.

Invoering van de fiscale aftrekbaarheid van onderhoudskosten levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid en is een effectief instrument om het zwart werken te bestrijden. De ervaringen van de branche met het lage BTW-tarief bevestigen dit.

De schilders- en onderhoudsbranche voert een campagne om het probleem van de winterwerkloosheid in de branche de wereld uit te helpen. Naast werkspreiding en financiële prikkels (onder meer door premiedifferentiatie wachtgeldfondsen) is opdrachtspreiding een probaat instrument. FOSAG bepleit nu de invoering van een wettelijke plicht om overheidsopdrachten voor schilderopdrachten in de winter uit te voeren.

Tijdens het congres kondigde FOSAG-directeur Erik Kruiderink aan dat de organisatie gaat deelnemen aan het project 'integraal ontwerpen'. De onderhoudsbranche is van mening dat in een vroegtijdig stadium rekening moet worden gehouden met toekomstig onderhoud. De verwachting is dat moderne sensortechnieken zullen worden ingezet om de technische staat van het onroerend goed op de voet te kunnen blijven volgen.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie schilders-, onderhouds,- metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft ongeveer 3000 leden die gezamenlijk goed zijn voor een omzet van 2,4 miljard euro. In de

branche zijn ruim 30.000 werkenden actief. Website: www.fosag.nl

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Kruiderink, directeur FOSAG of de heer O.O. Spruijt, hoofd afdeling projecten, marketing en communicatie. Het tel.no. is
0182-571444