Gemeente Ede

nummer 89 / Ede, 25 april 2006

Vergunning parkeren in Lindelaan en Acacialaan

Het college van burgemeester en wethouders wil in de Acacialaan en de Lindelaan in Ede vergunningparkeren invoeren. Ook het parkeerterreintje aan de noordzijde van de Ericalaan wordt een gebied voor vergunninghouders. Op de Ericalaan vanaf de Klinkenbergerweg tot de Stationsstraat komt een parkeerverbod aan beide zijden. Deze en andere maatregelen staan in het wijkparkeerplan voor de Lindelaan en omgeving. Belanghebbenden kunnen tot 22 mei reageren.

De gemeente is sinds vorig jaar bezig met de invoering van vergunningparkeren in de schil rondom het centrum. In het centrum van Ede-stad moeten bezoekers betaald parkeren. Gevolg hiervan is dat mensen die in het centrum werken of het centrum bezoeken regelmatig in het gebied net buiten het centrum parkeren. Dit leidt op sommige plekken in de omliggende woonwijken tot overlast. Om dit tegen te gaan, voert de gemeente Ede in de schil om het centrum vergunningparkeren in. Nadat in 2005 in het gebied rondom het gemeentehuis het vergunningparkeren is ingevoerd, zijn nu de Acacialaan en de Lindelaan aan de beurt.

Blauwe zones
In het vergunningengebied wordt op drie plaatsen de mogelijkheid gecreëerd voor bezoekers om te parkeren. Dit is ter hoogte van de winkels aan het begin van de Lindelaan (maximale parkeerduur een half uur) en aan het einde van de Lindelaan (maximale parkeerduur een uur) om de bedrijven daar te faciliteren. Ook het parkeerterreintje aan de zuidzijde van de brandweergarage wordt blauwe zone. Het vergunningenregime en de blauwe zones zijn van kracht tijdens de winkeltijden, maandag t/m zaterdag van 08.00-18.00 uur en op vrijdag van 08.00-21.00 uur.
Belanghebbenden worden per brief geïnformeerd over de plannen. De conceptplannen liggen van 26 april tot 22 mei ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu in Stadskantoor de Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede.

---