Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 25 april 2006, no. 126

Gemeente gaat grondwaterverontreiniging aanpakken

In de jaren 60 en 70 is op het bedrijventerrein van een voormalig metaalbedrijf aan de Palingstraat grondwaterverontreiniging ontstaan. Deze verontreiniging bevindt zich inmiddels ook ter hoogte van de Willem de Zwijgerstraat op een diepte van 40 à 45 meter in het grondwater en kan dus op dit moment geen enkele schade aanrichten aan de oppervlakte. Om echter te voorkomen dat de vervuiling zich nog verder in het grondwater verspreidt, wil de gemeente maatregelen gaan nemen.

Daarom worden vanaf maandag 1 mei aanstaande op deze locatie, onder de grond, zuiveringsfilters geplaatst. De buizen die ondergronds over een lengte van 15 meter geplaatst worden halen de vervuiling uit de grond en zetten die om in schone lucht. Deze schone lucht zal via een schoorsteen naar buiten komen.

Plaatsen van filters
Om de zuiveringsfilters te kunnen plaatsen wordt een klein gedeelte van de weg in de Willem de Zwijgerstraat opengebroken. De werkzaamheden duren in totaal drie weken, tijdens deze weken is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Willem de Zwijgerstraat. Het verkeer zal worden omgeleid via de Nassaustraat en de Julianalaan. De Julianalaan wordt tijdens deze periode tweerichtingsverkeer. De filters veroorzaken geen geluidsoverlast en er kunnen geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Testperiode
De periode tot medio september wordt gebruikt om het systeem te testen. Als het succesvol blijkt te zijn, zal het systeem op grotere schaal worden toegepast. Dit project is vooralsnog gepland in het voorjaar van 2007.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven