Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Verkeersbruggen:

s-Gravenweg - s-Gravenpark

s-Gravenweg - s-Gravendreef

Vanaf maandag 1 mei 2006 begint de gemeente aan het groot onderhoud aan de verkeersbrug s- Gravenweg - s-Gravenpark. Als het weer meewerkt, is de verwachting dat de werkzaamheden aan deze brug vóór zaterdag 13 mei 2006 gereed zijn. Vervolgens wordt er gestart met het groot onderhoud aan de verkeersbrug s-Gravenweg - s-Gravendreef. Het onderhoud van deze brug start op maandag 15 mei 2006. Als het weer meewerkt, is de verwachting dat de werkzaamheden aan deze brug vóór donderdag 25 mei 2006 gereed zijn. De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden kunt u van de bruggen gebruik blijven maken.

Fietspad s-Gravenpoort

Vanaf maandag 1 mei tot en met vrijdag 5 mei wordt het fietspad tussen de Bermweg en de s-Gravenweg voorzien van een asfalttoplaag en markering. Het betreft het fietspad dat achter de scholengemeenschap aan de Kanaalweg loopt. Tevens worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het bruggetje over de Ringvaart.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer omgeleid via de Kanaalweg.

Afsluiting rotonde Kerklaan/Duikerlaan

In de avond en nacht van maandag 1 mei en dinsdag 2 mei wordt de belijning en markering van de rotonde Kerklaan/Duikerlaan aangepast. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de rotonde voor alle verkeer afgesloten van s avonds 19.00 uur tot de volgende ochtend 6.00 uur.

Gelijktijdig worden er markeringswerkzaamheden uitgevoerd op het kruispunt van de Reigerlaan met de Kerklaan.

Planning

De planning is om het werk binnen twee avonden en nachten gereed te hebben. Dit is echter afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de Fluiterlaan en via de Reigerlaan en Rivierweg. Alle parkeerterreinen aan de Kerklaan en alle woningen en bedrijven aan de Kerklaan en Duikerlaan blijven van één kant bereikbaar.

Bussen

De bussen van lijn 31 rijden tijdens de afsluiting niet over de Kerklaan/Duikerlaan maar via de Fluiterlaan. De halte bij het metrostation wordt tijdelijk verplaatst naar de Fluiterlaan, hoek Kerklaan.

De bussen van lijn 37 rijden niet via de Fluiterlaan en Kerklaan, maar rijden via de Rivierweg naar de Meeuwensingel. Op de Rivierweg komt een tijdelijke halte bij de metrobaan. De halte bij de hoek

Kerklaan / Kievitlaan komt tijdelijk te vervallen.

Asfalteren in Molukkenbuurt

Banda Neira

Ter hoogte van de kruising van de Banda Neira met de Leasestraat en Ahiolostraat moet het asfalt van de Banda Neira worden hersteld. Hiervoor wordt vanaf woensdag 26 april de Banda Neira voor het doorgaande verkeer afgesloten. Deze afsluiting duurt tot en met vrijdag 28 april, zodat gedurende drie dagen de woningen slechts van één kant, vanaf de Oosterlengte, bereikbaar zijn.

Hofjes ABC buurt

Op vrijdag 28 april wordt de asfalttoplaag in de hofjes van de Ceramstraat, Boeroestraat en Ambonstraat aangebracht. Voor die tijd vanaf woensdag 26 april worden de randen waarlangs het asfalt wordt aangebracht, hersteld en wordt het asfalt schoongemaakt. Op vrijdag 28 april kan er niet in deze hofjes geparkeerd worden.