Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente legt verantwoording af met jaarverslagen

Burgemeester mevrouw J.J. van Doorne

Foto: Peter Molkenboer

Afgelopen maandagavond 24 april zijn voor de tweede keer alle jaarverslagen over het gemeentelijke beleid en de uitvoering ervan in 2005 gezamenlijk gepresenteerd aan onder andere de gemeenteraad, de pers en de WOP-besturen. Voor een gezamenlijke presentatie is gekozen vanwege de rode draad die de verschillende onderwerpen met elkaar verbindt, namelijk verantwoording afleggen over het gevoerde beleid, de kwaliteit van de dienstverlening en de invloed van de Capelse bevolking op het gemeentelijke beleid.

De gemeentelijke (maar onafhankelijke) Ombudsman lichtte zijn jaarverslag 2005 toe. Verder kwamen de gemeentelijke jaarverslagen aan bod waarin het college van burgemeester en wethouders verantwoording aflegt: het Jaarverslag en productenrekening 2005 (het financieel jaarverslag), het Jaarverslag interne klachtenregeling 2005 en het Jaarverslag commissie bezwaar en beroep 2005. met het Burgerjaarverslag 2005. Nieuw dit jaar was het Jaarverslag over de WOPs.

De volledige jaarverslagen staan elders op deze website. Eind mei wordt huis-aan-huis een folder verspreid met een samenvatting van het Burgerjaarverslag en het financieel jaarverslag. Voor meer informatie over de jaarverslagen kan contact worden opgenomen met het Informatiecentrum .