Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 25 april 2006

Gewonde bij eenzijdig ongeval

MOERDIJK: Nabij de kruising Tradeboulevard en Mark S. Clarkelaan is maandagmiddag bij een verkeersongeval een 28-jarige automobiliste gewond geraakt. De vrouw uit Oudenbosch kreeg geen voorrang van een 58-jarige vrachtwagenchauffeur, die van een bedrijfsterrein via de uitrit de Tradeboulevard opdraaide. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal.

Politie houdt Bredase veelpleger (30) aan

BREDA: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige inwoner van Breda aangehouden. Agenten zagen de man, die bij de politie en justitie bekend staat als veelpleger, met een grote boodschappentas lopen over de Dijklaan in Breda. Hij was in gezelschap van een onbekend gebleven persoon. Bij het zien van de politie vluchtte het tweetal weg achter de woningen aan de Lindestraat. Toen de agenten de Bredanaar korte tijd later weer in het vizier hadden, was de andere man en de tas verdwenen. Op een achterplaats van een woning werd de tas met een hoeveelheid merkkleding terug gevonden. De politie hield de Bredanaar aan in zijn woning. Hij is in verzekering gesteld.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Aan de Donkpad is dinsdagmiddag door de politie een 22-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Agenten zagen de vrouw rond 13:00 uur lopen met een plastic tas vol met pakken koffie. De vrouw verklaarde dat zij de koffie van een kennis had gekocht. Agenten geloofden de uitleg van de Bredase niet en hebben bij de supermarkt aan de Donk een onderzoek ingesteld. Op video-opnames was te zien dat zij de pakken koffie had buitgemaakt bij een winkeldiefstal. De politie heeft haar voor verhoor meegenomen naar het bureau.

BREDA: Aan de Karrestraat is dinsdagmiddag door een
beveiligingsbeambte een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van een tentje uit een warenhuis in de Karrestraat. De Bredanaar had het tentje uit een rek gepakt en was hard rennend een ander warenhuis in de Karrestraat ingelopen, waar hij werd opgevangen door de beveiliging. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Politie houdt snelheidscontrole

BREDA: De politie heeft dinsdag een snelheidscontrole gehouden aan de Allerheiligenweg. 1792 automobilisten passeerden de radarauto. Van hen reden er 174 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdag een snelheidscontrole gehouden aan de Sander. 431 automobilisten passeerden de radarauto. Van hen reden er 54 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers