Ingezonden persbericht


Adobe, Dzone en HP lanceren Motion Design Awards

Eerste editie jaarlijkse wedstrijd voor creatief design van bewegend beeld

Amsterdam, 25 april 2006 - Adobe Systems organiseert samen met Dzone en HP voor het eerst de jaarlijkse Motion Design Awards. Dzone, HP en Adobe hebben deze Nederlandse wedstrijd geïnitieerd om de creativiteit op het gebied van bewegend beeld te stimuleren en jong talent de kans te geven zich te ontplooien. De nomities worden bekend gemaakt in Dzone en getoond tijdens Adobe Live!, hét jaarlijkse Adobe-event voor eindgebruikers en partners, op 20 en 21 juni. Na de bekendmaking van de nominaties kan via een website online gestemd worden. De winnaars ontvangen een prijzenpakket en de drie beste inzendingen worden op MTV uitgezonden.

Opdracht
Deelnemers moeten een video van 30 seconden maken met als thema'revolutie'. De gedachte achter het thema is dat de manier waarop mensen omgaan met content en de content tot zich nemen drastisch is veranderd. Deelnemers mogen bij de uitvoering van de opdracht gebruik maken van alle beschikbare technieken, zoals 3D-animaties, web en Flash-video . Het belangrijkste is dat de inzending er visueel aantrekkelijk, snel en eigentijds uitziet.

Inzendingen
Deelnemers dienen hun video in Pal-videoformaat én Flash-videobestand op DVD per post op te sturen vóór 1 juni 2006. Ook moet het aanmeldformulier vóór 1 juni ingevuld zijn. Dit is te vinden op de Motion Design Award-website: www.motiondesignawards.nl. Iedere deelnemer mag maximaal 1 inzending indienen.

Winnaars
De jury bestaat uit afgevaardigden van Adobe, Dzone, HP en de FilmAcademie. Zij beoordelen de inzendingdingen en kiezen de nominaties. Deze beoordeling is gebaseerd op 50% visuele kwaliteit, 25% concept en 25% creativiteit. Vanaf 20 juni zijn de inzendingen op de Motion Design Awards-website te bekijken en mag het publiek een stem uitbrengen. Na sluiting van de publieke stemmingsronde worden de drie winnaars bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats bij Living Tomorrow in Amsterdam. De winnaars ontvangen een Award en een prijzenpakket. Daarnaast worden de drie winnende inzendingen uitgezonden op MTV.

De prijzen zijn:


1e prijs: HP workstation met 30 inch beeldscherm en Adobe Video Bundle


2e prijs: Naar keuze HP workstation met 30 inch beeldscherm óf Adobe Video Bundle


3e prijs: Naar keuze een HP 30 inch beeldscherm óf Adobe Flash Professional

Voor meer informatie over de Motion Design Awards, de algemene deelnamevoorwaarden en de prijsuitreiking kunt u een bezoek brengen aan: www.motiondesignawards.nl. Voor meer informatie over Adobe Live! kunt u kijken op: www.adobe.nl/live.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com