Provincie Drenthe

ONTWERPBESLUITENLIJST Weeknummer: 17

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 25 april 2006

Nummer Onderwerp Besluit


1. Goedkeuring bestem- Gedeputeerde staten hebben besloten het bestemmings- mingsplan Oosterveld- plan Oosterveld-Norg goed te keuren. Daarmee stemmen zij in met de aanleg van de wijk Oosterveld aan de oostkant Norg, gemeente van Norg. Noordenveld.


2. Financiële cyclus 2006, De ontwerpbegroting 2007 (inclusief de afrekening 2005), Regio Groningen- de Voortgangsrapportage 2006 en de Sociaal-economische Assen. Monitor 2006 toegezonden aan PS.


3. Provinciaal Uitvoerings- Op instigatie van VROM dient het Drentse uitvoeringspro- programma Externe gramma externe veiligheid 2006 - 2010, dat GS op 14 fe- Veiligheid (PEUV) bruari 2006 hebben vastgesteld, nader te worden gedetail- 2006-2010 Drenthe. leerd. De sanering van minder gewenste inrichtringen, met name een aantal LPG-stations, wordt hierdoor naar voren gehaald en verder zal met de Drentse gemeenten worden overlegd over een nader vast te stellen convenant externe veiligheid.


4. Beantwoording vragen Ingestemd met de conceptbrief. ex artikel 41 Reglement
van orde van de OPD
over de natuurbouw-
strook langs de N391.


5. Onderhandse opdracht- Gedeputeerde staten hebben ingestemd met de opdracht- verlening Netwerkana- verlening aan de adviesbureaus Goudappel/Coffeng en Twijstra/Gudde voor expertise bij het opstellen van een lyse Zuidoost-Drenthe. netwerkanalyse Zuidoost-Drenthe voor 1 augustus 2006.


6. Motie Werken in de Via een actieplan wordt invulling gegeven aan: - wegwer- Bouw. ken van het tekort aan ouderenwoningen in Drenthe door het afsluiten van een convenant met alle Drentse gemeen- ten en woningbouwcorporaties. Het creëren van nieuwe werkgelegenheid voor jonge werkzoekenden in de bouw- sector door het afsluiten van convenanten met Drentse gemeenten en woningbouwcorporaties en; - een bijdrage te leveren aan werkgelegenheid in de bouw.


7. Convenant Gorecht- Gedeputeerde staten hebben het convenant Gorecht-West West. voor de grondwaterwinning De Punt (provincie Groningen) ondertekend en zullen meewerken aan het plan van aan- pak gericht op herstel van de natuur in de benedenloop van de Drentsche Aa


8. Beleidsregel Ontheffin- Gedeputeerde staten hebben de Beleidsregel 'Ontheffingen gen in het kader van in kader artikel 61b van het RVV 1990' vastgesteld. De regel heeft betrekking op het beoordelen van aanvragen artikel 61b van het Re- voor het vervoer van personen in laadruimtes van een mo-

glement Verkeersregels torvoertuig dan wel in of op daarachter gekoppelde aan- en Verkeerstekens hangwagens. Met name in het recreatieseizoen worden ook in Drenthe personen via zogenaamde wegtreintjes 1990 betreffende het vervoerd. Hiervoor dient in het vervolg een ontheffing door vervoer van personen gemeente en/of provincie te worden afgegeven. Afgespro- op aanhangwagens. ken is dat de gemeenten en provincie bij de beoordeling van de aanvragen dezelfde criteria hanteren. Aan de ge- meenten wordt gevraagd deze Beleidsregel ook vast te stellen. Politie Drenthe zal in de praktijk toezien op het na- volgen van de gestelde voorwaarden.


9. Herinrichting Roden- Gedeputeerde staten hebben het begrenzingenplan voor Norg; gewijzigd vast- de herinrichting Roden-Norg vastgesteld en het eigendom, stellen begrenzingen- beheer en onderhoud van de openbare voorzieningen plan en toewijzen c.q. (wegen, water-lopen en kunstwerken) geregeld c.q. toe regelen eigendom, be- gewezen. heer en onderhoud.


10. Vaststelling en invoe- Gedeputeerde staten hebben voor het inkopen van goede- ring Algemene inkoop- ren en diensten Algemene inkoopvoorwaarden vastgesteld. voorwaarden voor dien- Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle leveranties en verlening van diensten aan de provincie Drenthe. sten en leveringen pro-
vincie Drenthe 2006.

Mededelingen

@

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs- recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.