Dienstenbond CNV

Bijeenkomst Vaste Medewerkers Adecco
25-04-2006

In maart zijn leden van CNV Dienstenbond geïnformeerd over de onjuiste toepassing van de CAO voor Vaste Medewerkers door Adecco. In het bijzonder gaat het om de vergoeding voor ziektekosten. Met deze kwestie zijn we naar uw werkgever gestapt.

Waar gaat het over?
Het betreft de regeling voor de bijdrage van de werkgever in de premiekosten van particulier verzekerden (artikel 19 uit de oude CAO-tekst).
Het onderscheid tussen ziekenfondsverzekerden en de deelnemers aan een particuliere ziektekostenverzekering is vervallen per 1 januari jongstleden. De kwestie speelt dan ook in het verleden. Vanaf 1 april 2003 tot en met 31 december 2005. In totaal 33 maanden.

Per 1 april 2003 is afgesproken in de CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendbureaus dat de bijdrage van de werkgever aan particulier verzekerden wordt verhoogd, van 60% bruto naar een 60% netto bijdrage in de premiekosten. Aan de hand van loonstroken hebben we moeten constateren dat Adecco nog steeds de CAO uitvoert van vóór 1 april 2003. Adecco vergoedt 60% bruto in plaats van netto.

Voor de groep werknemers en oud-werknemers die onder de particuliere ziektekostenverzekering viel in de periode 1 april 2003-31 december 2005 dient dus een correctie plaats te vinden. De kwestie is aangekaart bij de directie van Adecco. Deze stelt zich op het standpunt dat de bijdrage niet gegeven hoeft te worden. Uit een soort van welwillendheid kende Adecco een tegemoetkoming toe van 60% bruto in de kosten.

De tekst van artikel 19 geeft echter op geen enkele wijze aanleiding om deze stelling van Adecco te ondersteunen.

En nu?
De reactie van Adecco betekent dat we ons nu kunnen concentreren op de naleving van de CAO. CAO-afspraken worden tenslotte niet voor niets gemaakt. Dat heeft niets te maken met welwillendheid maar gewoon met rechten en plichten die overeengekomen zijn.

Uitnodiging
Om de stand van zaken te bespreken en de vervolgactie samen te bepalen wordt een personeelsbijeenkomst georganiseerd. Deze vindt plaats op 10 mei
aanstaande. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in Utrecht in de Jaarbeurs, vanaf 19.00 uur tot maximaal 21.00 uur. Deze bijeenkomst staat open voor leden en niet-leden. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl